Glas Javnosti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MILJANA HOFMANA: Preti mu godinu dana zatvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo traži zatvor do godinu dana.

Postupajući po krivičnoj prijavi MUP RS, DP, PU za grad Beograd, SBPOK koja je podneta protiv Miljana i Ljubana Vidovića Hofmana zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužilaštvo podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog Mijana zbog sumnje da je učinio jedno krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika u odnosu na oštećenog A.A.


Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog tužilaštva, predloženo je da se prema okrivljenom Miljanu Vidoviću produži pritvor imajući u vidu da i dalje stoje razlozi za isti u smislu člana 211. stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, te da sud nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, te da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležnom.


- Dalje, ceneći sve izvedene dokaze Tužilaštvo je u smislu ovlašćenja iz člana 284. stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na osumnjičenog Ljubana Vidovića zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je osumnjičeni Ljuban učinio krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju.


Takođe, je u smislu ovlašćenja iz člana 284. stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku ovo Tužilaštvo donelo je rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na Miljana i Ljubana zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.


- U odnosu na oštećene A.A. i D.I., kao i u odnosu na svedoka R.N., čijim iskazima Tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, ovo Tužilaštvo formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama imenovanih eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela Davanje lažnog iskaza iz člana 335. Krivičnog zakonika ili krivičnog dela Ometanje pravde iz člana 336b Krivičnog zakonika ili nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, te će nakon izvršenih provera i sprovedenog dokaznog postupka biti doneta odluka o daljem postupanju - navodi se.


Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR