Glas Javnosti

PODIGNUTA optužnica PROTIV beogradskih dilera koji su PUTEM TELEGRAMA UGOVARALI PRODAJU DROGE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, koji su 4. januara ove godine lišeni slobode sa više od 14 kilograma marihuane, nakon nerealizovane prodaje opojne droge.

Optužnica je podignuta protiv Darka H. (34) i Vukašina H. (31) iz Zrenjanina, crnogorskog državljanina Rileta F. (41) iz Bijelog Polja i državljanke Austrije Sladjane M. (45) iz Beča, odnosno predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Darka i Vukašina H. Zbog izvršenja krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga osudi na kazne zatvora od po 12 godina i novčanu kaznu od po 10 miliona dinara, a Rileta F. na 10 godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara.

Za Slađanu M. je predložena jedisntvena kazna od 10 godina i tri meseca zatvora i novčana kazna od milion dinara zbog krivičnih dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Neovlašćeno držanje opojnih droga, s obzirom da su u njenoj tašni pronadjena i dva “džointa” sa marihuanom, namenjana njenoj ličnoj upotrebi.


Tužilaštvo je takodje predložilo sudu da okrivljenom Darku H. oduzme imovinsku korist od 4.900 evra, koji je novac pronadjen prolikom pretresa njeogovog stana, kao i da sud okrivljene obaveže da Višem javnom tužilaštvu u Beogradu isplate troškove krivičnog postupka.

Pored navedenog, sudu je predloženo i da svima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema Riletu F. i Sladjani M. i zbog opasnosti od bekstva.

Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su okrivljeni Rile F. i Slađana M. po instrukcijama koje su dobijali od braće Hrnjez preko aplikacije “Telegram”, preuzeli opojnu drogu iz jednog vozila u Lazarevcu i odvezli je do Beograda na dogovorenu lokaciju za prodaju droge.

Do prodaje međutim nije došlo, pa su Rile F. i Slađana M. po instrukcijama Darka i Vukašina H, najpre krenuli da drogu vrate nazad u Lazarevac na adresu sa koje su je preuzeli, a potom se po daljim instrukcijama zaustavili kod tržnog centra “Big Rakovica”, nakon čega su svi lišeni slobode.



Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR