Glas Javnosti

PIJAN VOZIO 150 NA SAT, PA SE ZAKUCAO U BANDERU: Vozač koji je usmrtio rođaka i njegovu devojku na Konjarniku osuđen

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pavle Stoiljković osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je izazvao udes u kojem su poginuli njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović. Njemu je izrečena i mera zabrane vožnje u trajanju od dve godine, kada izađe iz zatvora.

Stoiljković je proglašen krivim jer je 2. oktobra 2021. godine vozio Markov "golf" sa 1,63 promila alkohola u krvi i 109 kilometara na sat, a ograničenje je 50 km/h, i u Ustaničkoj ulici u Beogradu oko 6.45 časova ujutru izleteo sa kolovoza, udario u metalnu banderu javne rasvete, nakon čega se automobil zarotirao i onda udario u betonski zid i žardinjeru i vratio se na kolovoz. Marko i Ksenija, koji su bili sa njim u autu, zadobili su teške povrede glave i tela, od kojih su preminuli.

Sud je utvrdio da se Pavle Stoiljković nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako je doveo u opasnost živote Marka i Ksenije, pa su oni i stradali, da su mu bile smanjene sposobnosti zbog alkoholisanosti, ali ne bitno i da je olako držao da do štetne posledice neće doći.

- Nijedna kazna nije dovoljna da nadoknadi izgubljene živote, ali okrivljeni je imao olakšavajuće okolnosti da nije osuđivan, da su oni bili dobri prijatelji, da su svi zajedno pili te noći - obrazložila je sudija Olivera Pajić.

- Nije utvrđeno da ih je ubedio da on vozi, niti da je hteo da ošteti vozilo, jer je na kraju krajeva doveo i svoj život u veliku opasnost. Nije namerno to učinio i sve je posledica loše procene u stanju u kojem je bio - dodala je ona

Glas javnosti / B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR