Glas Javnosti

OVO JE ŽENA KOJA JE POMOGLA NUSRETOVIM UBICAMA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U okolini Sjenice je u bunaru pronađeno telo Nusreta Destanovića, a s obzirom na to da je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, pokrenuta je istraga.

Prema izvorima bliskim istrazi, veruje se da je to bio zločin iz strasti.

Pripadnici MUP u Novom Pazaru uhapsili su E. DŽ. (2005) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (1984) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Кako se sumnja E. DŽ. je zajedno sa S. Z. (1997), za kojim policija intenzivno traga, 8. februara, ove godine, naneo smrtne povrede Destanoviću oštrim predmetom, a njegovo telo bacili u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice. E. H. se sumnjiči da je omogućio S. Z. boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog dela.


(Foto: Privatna arhiva)

Policija je, po nalogu tužilaštava, uhapsila i ženu R. H. (1997) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela.

Glavni osumnjičeni S.Z. i R.H. su bili u braku. Izveštaji ukazuju na to da je Destanović bio u povremenom kontaktu s R.H, što je navodno izazvalo ljubomoru kod S.Z.

R.H. i S.Z. živeli su zajedno u Sarajevu pre nego što su se razveli, nakon čega se ona sa dvoje dece vratila u selo Bioc na Pešteru. Jedno od njene dece ima zdravstvene probleme, što je dodatno otežalo njenu situaciju. Lokalna zajednica i dobri ljudi pomogli su R.Z. da se nastani, izgradivši joj dve sobe sa hodnikom.

Istraga još uvek pokušava da utvrdi motive i precizne okolnosti koje su doveli do tragičnog događaja, kao i ulogu koju su osumnjičeni imali u smrti Nusreta Destanovića. Lokalne vlasti i policija apeluju na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave i doprinesu rasvetljavanju slučaja.


Glas javnosti/Sandžak danas

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR