Glas Javnosti

Osuđen otac dečaka koji je pronađen nag u fontani na Novom Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Drugi osnovni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu protiv okrivljenog T. Ž., koji je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, jer je maloletnu decu iz doma terao da prose.

T. Ž. je oglašen krivim zbog dva krivična dela oduzimanje maloletnog lica na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i isam meseci, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga u trajanju od četiri meseca, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i osam meseci.


Izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenim licima u trajanju od jedne godine, kao i mera bezbednosti obavezno oduzimanje predmeta, navodi se u saopštenju.


Okrivljenom T. Ž. je optužnicom Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stavljeno na teret da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenim S. J., po prethodnom dogovoru (a za koju se vodi odvojeni postupak), u više navrata iz koristoljublja protivpravno zadržavali maloletnu decu iako su ista bila poverena na čuvanje ustanovi RJ Dom “Moša Pijade“.

Okrivljeni je potpuno lišen roditeljskog prava, te su maloletnu decu koja su bežala iz navedenog doma, protivpravno zadržavali i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu, nakon čega su maloletna deca sav novac predavala okrivljenom T.Ž., a kojim ponašanjem su okrivljeni teže ugrozili zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletnih lica.


Prilikom poslednje prošnje okrivljeni je sa maloletnom decom pronađen u blizini TC "Fontana", a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani.

Glas javnosti/N07S





BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR