Glas Javnosti

OJADILI DRŽAVU: Uhapšena grupa koja je prodavala robu "na crno"

Hronika
Autor: Glas javnosti

Oštetili državu za više od 11 miliona dinara

U zajedničkoj akciji policije i tužilaštva u Novom Sadu uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su utajili porez veći od 1,7 miliona dinara, kao i da su oštetili budžet Srbije od 11 miliona dinara.


Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela poreska utaja veću od 1,7 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca, povreda dužnosti izbegavanja sukoba interesa i pronevera u obavljanju privredne delatnosti. Sve zajedno za više od 11 miliona dinara su oštetili budžet Srbije, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Osumnjičena osoba iz Sremske Mitrovice je kao faktički odgovorno lice, uz pomoć formalno odgovornog lica privrednog društva, legalno nabavljenu robu vrednu 9.310.683 dinara prodao "na crno", prikazujući u poslovnim knjigama da je tu robu prodao drugom preduzeću. Ovim je izbegao uplatu poreza na druge prihode od 1.773.463 dinara.


Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom javnom tužilaštvu. Akciju su sproveli inspektori Poreske uprave Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva Novi Sad - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR