Glas Javnosti

ODREĐEN PRITVOR BABI DEČAKA KOJI JE UBIO BRATA U MLADENOVCU! Zbog neobezbeđivanja puške joj preti preko 10 godina robije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana V.L. (56) osumnjičenoj da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.
Pritvor je osumnjičenoj odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, a s obzirom da je za krivično delo za koje se okrivljena, između ostalog, tereti propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, rekla je portparol tog suda Milica Veličković.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je V.L. (56) lovačku pušku marke “Bokerica” i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR