Glas Javnosti

Kako su KRALJEVI PODZEMLJA dobili svoje NADIMKE: Neke nisu podnosili, KRVAVO SU PROLAZILI ako ih ovako nazovu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mnogi kriminalci u Srbiji prepoznatljiviji su po svom nadimku nego imenu, a iza nekih se kriju zanimljive priče o tome kako su nastali. Međutim, neki od njih nisu voleli da budu nazivani po nadimcima dobijem u mladosti.

Dušan Spasojević- Šiptar

Ubijen je u martu 2003. godine, a bio je vođa Zemunskog klana. Nadimak je dobio po tome što je godinama trgovao drogom sa Albancima sa Kosova, a i poreklom je sa juga Srbije.

Obratiti se Spasojeviću sa "Šiptar" značilo je batine. Ovog nadimka grozio se vođa "zemunskog klana" i niko u njegovom prisustvu nije smeo da pomene ni "š" od "Šiptar".

Jednom prilikom je njegov brat rekao: - Kakav Šiptar?! Na šta to liči? Moj brat nije Šiptar. On je Duća. Nemojte više slučajno da ga zovete Šiptar - 

Foto: Facebook

 Željko Ražnatović- Arkan
 

Pokojni predsednik Stranke srpskog jedinstva, Željko Ražnatović Arkan, nadimak je dobio po glavnom junaku iz istoimenog crtanog stripa, dok prema rečniku latinskog jezika reč “arcanus” označava misteriju. Malo je poznato da je njegov prvi nadimak bio "Hibrid". Tako su ga nazvali stariji drugovi iz kraja po njegovoj fizionomiji. Kasnije, ko je Ražnatovića nazvao "Hibridom"mogao je krvavao da prođe. Ostaće zabeleženo da je i potezao pištolj na pomen tog nadimka.

Milorad Ulemek- Legija

Kada je bio mali, porodica ga je zvala Miša. Bio je sićušan, mršav, ali, kažu, galamdžija. Kad je bio stariji dečko, ukućani su mu dali nadimak Cema jer je imao tegove napravljene od cementa, koje je po čitav dan dizao. Jedini preživeli nadimak je "Cema", ali ovako ga je oslovljao jedino tadašnji načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković i poneki dobar prijatelj, dok su ostali to naširoko izbegavali.

Sreten Jocić- Joca Amsterdam

Sreten Jocić važi za jednog od naših najopasnijih kriminalaca, a nadimak je dobio zbog kokainskih poslova u Holandiji.

Foto: Youtube

Miladin Suvajdžić – Đura Mutavi

Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi znao je sve tajne zemunskog klana, a uhapšen je nakon ubistva Zorana Đinđića. Nikada nije pričao, pa je tako i dobio nadimak Mutavi.

Luka Bojović

Zvanični nadimak za vođu novog "zemunskog klana", koji trenutno robija u Španiji, ne postoji. Na početku svoje kriminalne karijere zvali su ga "Pekar" i to kada je devedesetih godina otvorio pekaru na Vračaru. Ali, njegovom usponom u kriminalnom miljeu sve je manje dozvoljavao da ga oslovljavaju sa "Pekar". 

Foto: Youtube

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR