Glas Javnosti

ISTRAGA LIKVIDACIJE ESKOBARA DOVELA DO NOVIH TRAGOVA: Iz tog PIŠTOLJA je već neko ubijen, ista ekipa stoji iza još zlodela?

Hronika
Autor: Glas javnosti

U okviru istrage ubistva Ranka Radoševića Eskobara (54) otkriveno je da je pištolj iz kog su na njega ispaljeni smrtonosni hici već korišćen u krivičnim delima.

Pre tri meseca u Rušnju kod Beograda ubijen je Ranko Radošević (54), a policija je uhapsila trojicu mladića i dve devojke

U okviru istrage ubistva Ranka Radoševića Eskobara (54) otkriveno je da je pištolj iz kog su na njega ispaljeni smrtonosni hici već korišćen u krivičnim delima, odnosno, prema rečima našeg izvora, iz njega je već neko ranije bio upucan.

Sagovornik Kurira upoznat s detaljima istrage kaže da su veštačenja oružja, koje je pronađeno posle zločina, pokazala da je i pre upotrebljavano.

- Na osnovu balističkih i DNK veštačenja došlo se do zaključka da ovo nije bio prvi put da se isto oružje koristi za krivično delo. To može da navede na zaključak da ista kriminalna grupa, ona koja je organizovala i izvela ubistvo Radoševića, stoji iza još neke likvidacije ili ranjavanja. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdili svi detalji - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Eskobar iz Nikšića, kako su zvali Ranka Radoševića, likvidiran je 9. marta ove godine u prepodnevnim satima na benzinskoj pumpi u Rušnju kod Beograda. Tri dana kasnije policija je na Novom Beogradu, u stanu iznajmljenom na dan, uhapsila osumnjičene egzekutore Stefana Z. (28) i Luku V. (25), kao i jednu maloletnicu (17).

- Ubrzo su u Bosni uhapšeni i studentkinja Azra Š. (22) i njen dečko Marko P., inače vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, zbog sumnje da su pomagali u zločinu - podseća sagovornik i dodaje:

Printscreeen Youtube/Ubistvo Luke ?i?i?a
foto: Glas javnosti

- Likvidacija je izvršena dosta amaterski, što je olakšalo brzu i efikasnu akciju policije. Međutim, logistika ubistva bila je malo profesionalnija. Naime, osumnjičeni su namamili Radoševića tako što su mu ponudili da otkupi automobil, jer se on bavio preprodajom kola. Dogovorili su se da se kobnog jutra nađu oko 11 sati na pumpi, gde je on inače redovno dolazio i pio kafu u kafiću. Tada su se pojavila dvojica egzekutora, maskirana hirurškim maskama i kapuljačama, i zapucali su. Ispalili su četiri-pet hitaca u Radoševića, a potom su ga i overili dva puta u glavu.

Posle zločina, kako smo ranije pisali, izvršioci su "golfom 4" pobegli na Petlovo brdo, gde su zapalili auto i uputili se do stana na Novom Beogradu, gde su bili sve do hapšenja.

- Kod njih u stanu pronađen je i pištolj za koji se sumnja da je njime izvršena likvidacija, a oružje se nalazilo među grickalicama - podseća naš izvor. Radošević je sahranjen 13. marta na beogradskom groblju Orlovača, a na večni počinak ispratilo ga je blizu 500 ljudi. Pažnju prisutnih privukao je misteriozni čovek, koji se skrivao iza neprobojnog kišobrana i bio u pratnji 20 maskiranih muškaraca u crnom.
Glas javnosti
foto: Glas javnosti


Krvna osveta ili rat klanova

Ubijeni Radošević je, navodno, bio jedan od vođa nikšićkog klana, a bio je blizak i sa "škaljarcima" i njihovim ubijenim vođom Jovanom Vukotićem.

- Zbog toga nije isključeno da je stradao u ratu zaraćenih kotorskih klanova - kavačkog i škaljarskog. Međutim, jedan od uhapšenih za ovaj zločin Marko P. je nakon hapšenja u Bijeljini, navodno, ispričao da je Eskobar likvidiran zbog straha od krvne osvete. Prema njegovoj priči, nalogodavac za ovu likvidaciju je ista osoba koja je naredila i ubistvo Luke Žižića na Novom Beogradu, a kako je Radošević, navodno, bio blizak sa Žižićevim ocem, nalogodavac ubistva Žižića se uplašio da bi njegov otac mogao da potraži pomoć od Radoševića, pa su rešili da ga uklone - ispričali su izvori upoznati sa saslušanjem Marka P. u BiH.
Printscreen/youtube
foto: Glas javnosti

Šarić ga pominjao: "Namestio si me da bi njega zaštitio"

Darko Šarić je pre nekoliko godina, na jednom od suđenja, obraćajući se svedoku-saradniku Nebojši Joksoviću, od sudije tražio da zagrli svog dojučerašnjeg saradnika, koga je potom ispitivao. Ubrzo je svedoka-saradnika optužio da mu je "sve to namestio kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića".

Glas javnosti/K01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR