Glas Javnosti

INCIDENT U SVINGER KLUBU NA NOVOM BEOGRADU: Napao muškarca nožem i polio mu auto benzinom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uhapšenom je određen pritvor kako ne bi ponovio delo za koje je osumnjičen.

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog Đ.I. (32) zbog krivičnih dela - laka telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

"Uhapšenom se stavlja na teret da je 13. aprila, posle ponoći, došao do svinger kluba na Novom Beogradu, prethodno ponevši sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom, pa se ispred kluba našao sa oštećenim, kojeg je, posle verbalne rasprave, pokušao nožem da ubode u stomak. U cilju sprečavanja napada, oštećeni je rukom uhvatio sečivo noža i utrčao u klub, pa je na taj način zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine desne šake", navodi se u saopštenju Trećeg OJT.


Nakon navedenog osumnjičeni je nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i krenuo da beži, kada je uočen od strane policijskih službenika koji su mu naredili da baci nož i da stane, ali se osumnjičeni oglušio o njihova naređenja i pružao otpor prilikom hapšenja.

"Pre saslušanja, uhapšeni je pregledan od strane veštaka psihijatra, pa kako je Đ.I. procesno sposoban izneo je svoju odbranu pred javnim tužiocem kada je izjavio da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak već je samo hteo da ga zaplaši. Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi", navodi se u saopštenju.

S obzirom na navedeno, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR