Glas Javnosti

HAPŠENJE U LEBANIMA: Oštetili JKP za više od 14,7 miliona dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Šest osoba uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Javno-komunalno preduzeće "Imovina" iz Lebana za više od 14,7 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su odgovorno lice „Imovine“ B.J. (50), zaposleni u tom preduzeću S.S. (39), D.S. (58) i J.S. (39), kao i odgovorna lica tri preduzetničke radnje iz Lebana – D.D. (39) i R.S. (72).

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i N.S. (65), bivše odgovorno lice JKP „Imovina“, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.


Kako se sumnja, B.J. i N.S. su uz pomoć osumnjičenih radnika „Imovine“ od 2017. do 2021. godine, u više navrata, sa računa tog javnog preduzeća bez pravnog osnova preneli više od 5,2 miliona dinara na svoje i račune drugih zaposlenih, kao i fizičkih i pravnih lica.

Sumnjiče se da su pribavili imovinsku korist osumnjičenima D.D. i R.S. kojima su, po osnovu 33 fiktivna ugovora za građevinske i druge radove koji nisu realizovani ili su izvedeni bez osnova, isplatili više od 9,5 miliona dinara sa računa „Imovine“.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR