Glas Javnosti

DRAMA NA SUĐENJU ZA SMRT LUKE JOVOVIĆA (15) Sestra dečaka skresala sudiji da je blaga prema ženi koja joj pokosila brata!

Hronika
Autor: Glas javnosti

- Ne želim da slušam ovo u sudnici! Zanima me da li će sud i prema meni biti blag, kao što ste vi prema okrivljenoj, ako prilikom skretanja ne budem videla njeno dete?!

Ovo je juče u Osnovnom sudu u Somboru ogorčeno rekla Dijana Jovović, sestra Luke Jovovića (15) iz Ratkova na suđenju Nataši Anđelković (23) iz istog sela koju optužnica tereti da je 30. aprila 2022. prilikom skretanja u svoje dvorište „golfom“ naletela na njega dok je vozio motor. Prilikom pada sa motora dečak je zadobio teške povrede usled kojih je posle devet dana provedenih u komi preminuo.

Optužena je, posle nekoliko izostanaka, danas došla na suđenje u pratnji oca i brata jer je upozorena da će biti privedena ukoliko se ne pojavi!

Njen novi advokat Goran Karadarević je tražio da se saslušaju veštaci saobraćajne struke o tehničkoj ispravnosti vozila i motora i da se uradi kombinovano sudsko-medicinsko i trasološko veštačenje koje bi utvrdilo brzinu kretanja oba vozila. On je predložio da svedoči prof. Saobraćajnog fakulteta u penziji, angažovan kao stručni savetnik odbrane, kao i nevenčani suprug optužene.


Foto: Glas javnosti

Ovo je izazvalo negodovanje advokata Olivera Madića, punomoćnika porodice Jovović, koji je rekao da je upućeniji u detalje jer je od početka u slučaju i istakao da je sud već odlučio da neće saslušavati nevenčanog muža optužene jer nije neposredni očevidac udesa.

 - Iz moje dugogodišnje prakse znam da nikada trasolozi nisu veštačili brzinu. Smatram da su predlozi odbrane suvišni u ovoj fazi postupka jer su veštaci saobraćajne struke već dali odgovore. Samo mašinski veštak nije saslušan jer je prethodni branilac optužene tražio izuzeće sudije. Šta ćemo ako optužena 17 puta bude menjala advokata? Da li ćemo 17 puta zvati veštaka da uz pomoć digitrona izračuna brzinu koja je dovoljno jasno utvrđena? Niko ne gleda tugu i bol porodice nastradalog - rekao je advokat Madić.  

Otac nastradalog dečaka Dragan Beli Jovović se sve vreme s teškom mukom suzdržavao da ne ispolji svoje nezadovoljstvo. Bilo je uočljivo da mu se grči vilica i da su mu na vratu iskočile žile dok je svom snagom stezao pesnice kako bi uspostavio samokontrolu. On je posle svog punomoćnika zatražio reč i usprotivio se saslušanju veštaka, kao i savetnika odbrane.

 - Poštovani sude, ovo je još jedan nagoveštaj razvlačenja i egzibicija kao u prethodnih osam pretresa. Svaki dolazak na sud za porodicu je živo klanje. Niko o nama ne misli, ovo je dodato ubijanje naše porodice - izjavio je Jovović.

foto:Glas javnosti

Posle demonstrativnog izlasku njegove starije ćerke koja je glasno negodovala i mlađe, koja je odmah posle
 nje u znak protesta zalupila vratima, otac nastradalog je takođe napustio sudnicu pre nego što je sudija izdiktirala zapisnik.  

Sudija Aleksandra Medurić Kalčan odložila je pretres za 27. februar, dan uoči rođendana nastradalog dečaka.

OTAC: BORIĆEMO SE DO POSLEDNJEG ATOMA SNAGE

Lukin otac je posle pretresa rekao da je suđenje odloženo zbog propusta sudije.

 - Uz pomoć prljavih, legitimnih trikova branioca suđenje je osmi put odloženo. Sudija je propustila da jednom od veštaka da mogućnost da svedoči, iako je pismeno dostavio svoje veštačenje. To je jedini razlog zbog čega je branilac optužene predložio odlaganje. Kao otac ubijenog dečaka u saobraćaju, neko ko je ispred svih roditelja čija su deca stradala, ogorčen sam ponašanjem kako okrivljene tako i branioca, pravosudnog sistema, sudije… Nemaju nimalo ljudskosti… Koliko nam dece gine u saobraćaju i nikom ništa… Moj Luka neće biti samo broj. Moj Luka će biti neko, posle koga će se mnoge stvari promeniti. Ovo je danas bilo veoma bolno za moje ćerke i mene, ali ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage za istinu i pravdu. Borićemo se za svu decu koja su stradala i sve roditelje koji nemaju snage i moći da se bore protiv ovakvih prljavih trikova branilaca, iako su svesni da su okrivljeni koje brane izvršili krivično delo. Njihov jedini cilj je materijalna korist - rekao je ogorčeno Dragan Jovović.   


Foto: Glas javnosti

JELA PLJESKAVICU KADA JE POKOSILA LUKU

Saobraćajna nesreća se dogodila 30. aprila 2022. godine, oko 21.30 sati, na izlazu iz Ratkovo prema Novom Sadu. Prema optužnici, Nataša Anđelković prilikom skretanja u svoje dvorište, nije propustila Luku koji je imao prvenstvo prolaza dok je motorom dolazio iz suprotnog pravca. Veštaci saobraćajne struke su utvrdili da nije zaustavila svoj „golf“, već da se kretala u trenutku udesa. Dečak je od siline udarca odleteo oko pet metara i preleteo preko krova automobila na drugu stranu kolovoza. Optužena mu nije pritekla u pomoć, a fotografija raspadnute pljeskavice na sedištu njenog automobila kasnije je otkrila da ga je pokosila dok je jela za volanom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Ante u 02.02.2024 22:43:44 h
     0 
Koliko vas jovovic placa da pisete ovde gluposti Zasto ga niste pitali, zbog cega je on kao policajac kupio maloletnom detetu motor od 600kubika i zasto je maloletnika policajac pustio u saobracaj Hajde odgovor na to pitanje, evo i dalje divljaju i nikome nista, cekamo da vidimo ko je sledeci jer deca ginu zbog roditelja i njihovih propusta, pa starija cerka dijana je vozila svoju malu cerkicu od 4 godine na skuter bez kacige pa su dobili opomenu od policije iz Sombora. Koga vi zajebavate ovde
od Muzafer u 02.02.2024 08:20:49 h
     0 
U ovom slučaju su nebitne brzine vozila nego samo činjenica da okrivljena nije poštovala Zakon o bezbednosti saobraćaja -prvenstvo prolaza ,kao i činjenica da bi pokojni Luka Jovović prošao ulicom da je okrivljena poštovala prvenstvo prolaza.Zašto se okrivljenoj ne sudi za bekstvo sa lica mesta nesreće i ne ukazivanje prve pomoći povređenome na šta je Zakon obavezuje