Glas Javnosti

DANKINOG TELA JOŠ NEMA: Potraga za devojčicom ušla u treću nedelju, majka osumnjičenog Dragijevića daje iskaz

Hronika
Autor: Glas javnosti

Saslušanje Svetlane Dragijević, majke Dejana Dragijevića, koji je sa Srđanom Jankovićem osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, zakazano je za sutra u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Од ње се тражи да као сведок сведочи о свему што зна о овом случају, или, с обзиром на то да има статус привилегованог сведока, може да одбије да сведочи.

Да је Светлана добила позив, потврдио је адвокат Небојша Живановић, бранилац њеног супруга Радослава, који је осумњичен да је Дејану са млађим сином Далибором помогао да тело девојчице премести са депоније на другу локацију. Далибор је преминуо 7. априла, убрзо је приведен полицији, али је сахрањен у четвртак на Новом гробљу у Злоту. Живановић је рекао да ће сутра разговарати са Радославом, којег брани, пошто га је супруга ангажовала.


Светлана Драгијевић (Фото: Принтскрин)

И док се чека њено саслушање, припадници Жандармерије и полиције јуче су извршили увиђај у атару села Злот у Борском округу и суседног Сумраковца, који се налази у с. на територији општине Бољевац, тражећи Данкино тело, које је, наводно, убијено 26. марта у Бањском Пољу код Бора.

Полицијске снаге су, 20 дана од нестанка малене, али 10. од када се сазнало да је убијена, усмерене на дивље депоније између ова два села, удаљене нешто више од 12 километара. Посебно је прегледан терен на излазу из Злота и на улазу у Сумраковац, у делу атарских путева, попуњеним риђанима и грмовима, чија је околина обрасла ниским растињем и сасушеним њивама, пуним трња и макије.


Дејан Драгијевић (Фото: Принтскрин)

- Да су тело сакрили или негде бацили, могли су било где, с обзиром на то да има много скривених места на која нико од нас не иде. Не искључујемо могућност да су му помогли Дејанов брат и отац. Могли су да оставе тело детета било где, јер знају сваки камен. Они познају село као свој џеп, као и ми остали.

Управо на овом терену налази се део депоније, где мештани нелегално бацају смеће, као и бројне резервоаре са водом и шахтовима, за које се претпоставља да су двојица осумњичених радника ЈКП „Водовод” Јанковић и Дејан. , а како их познајете, јер су их за потребе послова које су обављали у овом градском предузећу често обилазили и проверавали.

Срђан Јанковић (Фото: Принтскрин)

Полиција је због тога трагала за телом девојчице у бунарима, шахтовима и акумулацијама на подручју Бањског поља и Злота, а потрага је проширена и на рејон Сумраковца, који се граничи са Злотом. северозападу.

Срђан Јанковић из Луке, осумњичен за тешко убиство у саизвршилаштву, брани се ћутањем, док је Дејан Драгијевић на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару признао да је удавио девојчицу, али да су његов отац Радослав и сада покојни брат Далибор помогао му да премести тело и радио у ЈКП „Водовод“.

И поред Дејановог признања да је починио убиство и Далибора да је помогао брату да се сакрије, тело девојчице још није пронађено. Током задржавања од 48 сати, непосредно пре саслушања у зајечарском тужилаштву, Далибор је преминуо, највероватније од последица срчаног удара.

Радослав Драгијевић (Фото: Принтскрин)

Увиђај у свим правцима

Полиција је више пута инсистирала да се истрага покрене у свим правцима, до нових потенцијално сумњивих локација на којима би могло бити сакривено тело мале Данке. Они су инсистирали да неће недостајати преиспитивања већ истражених локација и њиховог ширег подручја, уколико се о њима открију нова сазнања.

Оцу Радославу, који се, као и млађем сину, терети за кривично дело помагање учиниоцу кривичног дела, одређен је притвор до 30 дана. Он се током рочишта бранио ћутањем.


Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"
Глас јавности/В02С

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR