Glas Javnosti

CRNA GORA JOŠ NE IZRUČUJE NIŠKOG POLICAJCA SRBIJI: Osumnjičen da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mesec dana od otkrivanja afere o krađi pištolja "iznutra", dosadašnjem načelniku niške policije Jovici Stojmenoviću uručeno je razrešenje.

Policajac iz Niša koji se sumnjiči da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej u kojoj je radio, a koji je nakon bekstva uhapšen u Podgorici i dalje se nalazi u pritvoru. Iz Višeg suda Crne Gore kažu da je slučaj i dalje u fazi istrage i da bi tek trebalo da bude odlučeno da li će i kada biti dozvoljeno njegovo izručenje u Srbiju.

Iz Višeg suda Crne Gore potvrđuju da se osumnjičeni policajac D. M. i dalje nalazi u pritvoru, od njegovog hapšenja u Podgorici 29. februara, nakon što je za njim Republika Srbija raspisala međunarodnu poternicu.

Kako su saopštili novinarima Južnih vesti, istražni sudija i dalje prikuplja sve informacije, kao i to da će tek nakon toga biti odlučeno da li će izručenje Srbiji biti dozvoljeno.

– Predmet je kod nas zadužen još 29. februara i nema novih informacija, s obzirom na to da je predmet u istrazi i da prikupljamo sve podatke koji su neophodni, kako bi se utvrdilo da li su ispunjene sve procesne pretpostavke ili ne, odnosno da li je dozvoljeno izručenje. U svakom slučaju sve je kod sudije za istragu i u radnoj je fazi. Otprilike istraga traje od mesec i po do dva meseca - rekli su iz crnogorskog Višeg suda.

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nalazio se u bekstvu, nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznosio oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, dvojica osumnjičenih, Prokupčanin i Nišlija, jesu uhapšeni, a treći, inače policajac, bio je u bekstvu.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Takođe, mesec dana otkako su Južne vesti otkrile aferu o krađi pištolja "iznutra", dosadašnjem načelniku niške policije Jovici Stojmenoviću uručeno je razrešenje.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR