Glas Javnosti

Ćerka mi je bila žrtva brata: Vladimir Kecmanović izneo tvrdnje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je saslušana i Nada Radonjić Bulatović, razredna odeljenja VI/3 u koje je maloletnik išao godinu dana pre masakra

Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi ubio 10 ljudi, rekao je danas u Višem sudu u Beogradu da je i njegova ćerka žrtva svog maloletnog brata i da bi sve učinio da može da vrati vreme i spreči tragediju.

On je odbio da odgovara na pitanja advokata i tužilaca, navodeći pri tom da iz pijeteta prema žrtvama neće pričati kakav je njegov sin bio dete i kakva su oni bili porodica.

Međutim, Kecmanović je naveo da je on “posle tog 3. maja mrtav čovek".

"Ovde sam danas pred vama samo zbog svoje ćerke koja je takođe žrtva svog brata” rekao je on i dodao da bi sve učinio da može da vrati vreme i spreči tragediju.

Njegov sin je, kako je dodao, bio u kontaktu sa dosta ljudi i da bi on reagovao da mu je neko sugerisao da nešto nije u redu s njim.


On nije želeo da priča danas u sudnici, iako ga je sudija nekoliko puta pitala da objasni kakva je situacija bila u porodici i da li je video neke promene ponašanja kod sina.

Sledeća je saslušana Nada Radonjić Bulatović, razredna odeljenja VI/3 u koje je maloletnik išao godinu dana pre masakra, a koja je izjavila da se K. K. nije čudno ponašao, kao i da je bio "okrenut knjizi", te izuzetno kulturan.

Radonjić Bulatović je dodala da je on u tom razredu bio dominantan, odnosno da se obraćao nastavnicima sa “visine”, ali da nisu primetili ništa neobično.

Ona je navela da je Miljana Kecmanović krajem školske godine došla kod nje da je pita da li se nešto dešava sa njenim sinom i da se konsultuje o prebacivanju u drugo odeljenje.

“Miljana je tada pomenula da K. K. nisu zvali drugari iz odeljenja na rođendan i da ona misli da je njemu zbog toga bilo krivo”, rekla je razredna i dodala da ju je ona uputila na pedagoga.

Miljana Kecmanović je juna 2022. godine poslala imejl u kojem je zatražila da se njen sin prebaci u drugo odeljenje uz obrazloženje da je razgovarao sa pedagogom i izrazio tu želju, ispričala je razredna.

Govoreći o K. K. razredna je rekla da je on bio odličan đak, da je imao sve petice i da je išao na takmičenja, da je bio najbolji u svom razredu i da je njeno viđenje da on više u tom razredu nije imao sa kim da se takmiči zbog čega je želeo da promeni odeljenje.

“Na jednom takmičenju u recitovanju, on je recitovao pesmu koja je izuzetno emotivna ali on nije pokazivao emocije, zbog čega sam ja reagovala” rekla je Radonjić Bulatović.

Iako je Vladimir Kecmanović odbio da priča na današnjem suđenju, preko svoje advokatice je postavio pitanje razrednoj o ispitu za bilingvalno odeljenje.

Suđenje se nastavlja sutra kada će biti ispitana majka dečaka i nekoliko zaposlenih u toj školi.

Suđenju su prisustvovali članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski koji su podneli tužbu.

U toku ovog postupka do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su tužbu podneli.


Ovom tužbom pored Miljane i Vladimira Kecmanovića obuhvaćen je i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su tad teško ranjeni.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR