Glas Javnosti

ALEKSANDRA (17) PRONAĐENA U LOKVI KRVI U PODRUMU: Otac našao telo ćerke, usmrćena sa 25 zverskih udaraca u glavu: Ubica slobodno šeta ulicom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srednjoškolka Aleksandra Petrović (17) ubijena je na današnji dan, 25. novembra 2002. godine u Priboju. Otac ju je tog kobnog dana pronašao u podrumu kuće u lokvi krvi, a ni nakon dve decenije njeno ubistvo nije rasvetljeno.

Pred ovom devojčicom, odličnom učenicom trećeg razreda gimnazije, bila je budućnost.

Samo dan pre nego što joj je svirepi ubica uskratio to, a njenu porodicu zauvek zavio u crno, 25. novembra 2002. godine, Aleksandra je u prepunoj sali Gimnazije na francuskom jeziku recitovala Bodlerove stihove iz zbirke "Cveće zla". Francuski je govorila isto kao i srpski, a naučila ga je od oca i bake Francuskinje.

Međutim, njeni snovi su prekinuti sledećeg dana kada je ubijena u podrumu dvospratne zgrade u Limskoj 16, gde je stanovala njena porodica. Kobne večeri devojka se oko 19 časova vratila iz škole. Ubrzo je izašla iz stana u otišla u obližnju prodavnicu.

Otac našao devojčicu u podrumu

Kako se nije vraćala iz radnje, otac Petar je počeo da je traži. Sišao je u podrum i našao je ćerkino telo u lokvi krvi. Zidovi podruma su bili isprskani krvlju. Odmah je pozvao policiju. Obavljen je uviđaj, a obdukcija je pokazala da je nesrećna tinejdžerka usmrćena sa čak 25 udaraca u glavu, ali da nije seksualno zlostavljana.

Ubica je uvukao telo tri metra u podrum, skinuo joj čizme. Njene čarape nisu nađene. Roditelji, koji imaju i francusko državljanstvo jer je Petrova majka Francuskinja, obratili su se i ambasadi te države u Beogradu.

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, gde je i sedište Interpola, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion.

Ko je nasmrt pretukao Aleksandru, nije utvrđeno. Kružile su razne priče. Od toga da je tinejdžerku ubio psihopata, slučajni lopov koji se zatekao u podrumu, do toga da je reč o navodnoj osveti. Pominjalo se da je moguće da je gimnazijalku ubio i neki bivši osuđenik. Međutim, nije bilo nijednog konkretnog dokaza koji bi potkrepio neku od tih priča, ili bolje rečeno, nagađanja.

- Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina - spavala u kolima - ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

- Ne verujemo da je došao neko sa strane i ubio Aleksandru. To je neko odavde. Možda taj zlikovac i dalje slobodno šeta gradom - kažu Pribojčani.

Glas javnosti / B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR