Glas Javnosti

Advokat pojasnio detalje sudske odluke: Otkrio zašto je pušten Zoran Marjanović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Milan Popović razjasnio je gledaocima pitanja koja su prisutna u javnosti.

Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 3. oktobra 2023. godine doneo je rešenje kojim je okrIvljenom Zoranu Marjanoviću ukinut pritvor i određeno je da se isti odmah pusti na slobodu.

Milan Popović, advokat, razjasnio je gledaocima gostujući na Kurir TV, pitanja koja su prisutna u javnosti.

Prvo pitanje koje mu je novinar postavio, a zanima javnost, jeste zašto je pušten Zoran Marjanović?


"Iz obrazloženja odluke drugostepenog suda, barem onog dela obrazloženja koji može da se pronađe u medijima, možemo zaključiti da su razlozi i posledice nakon proteka vremena izgubili na značaju. Takođe, navodi se da više ne postoji uznemirenost građana koja bi dovela do otežavanja vođenja postupka. Očigledno je da je uznemirenost građana bila poseban razlog za određivanje pritvora, u skladu sa članom 211 stav 1.4 Zakonika o krivičnom postupku", ispričao je advokat i dodao:

"Dakle, prvostepeni sud, u ovom slučaju Viši sud u Beogradu, smatrao je da će nedostatak pritvora izazvati uznemirenje građana. Sada drugostepeni sud, takođe procenjujući situaciju, smatra da neće biti uznemirenja građana zbog proteka vremena. Ovo je trenutno stanje stvari dok ne bude izrečena presuda", objasnio je Popović.

Da li to znači da će sada biti pod nekim nadzorom ili će morati nositi elektronsku nanogicu radi kontrole kretanja?

"Postoji mogućnost da se odredi mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, ali to mora da bude odluka suda. Opšte pravilo je da se uvek određuje blaža mera ukoliko se smatra da je dovoljna u odnosu na težu meru. Zabrana napuštanja stana je blaža mera u odnosu na pritvor, ali sudeći prema informacijama iz medija, trenutno je samo ukinut pritvor, a nije doneta odluka o primeni elektronskog nadzora nad okrivljenim", odgovorio je Popović.



Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR