Glas Javnosti

"VOJNA BEZBEDNOST STOJI IZA HAPŠENJA NOVICE ANTIĆA": Predsednik Vojnog sindikata započeo štrajk glađu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić saslušan je u Upravi kriminalističke policije Kragujevca.

Njegov advokat Mitar Krstić kaže da je Novica Antić započeo štrajk glađu u 11:30.

Policija je danas upala u kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novice Antića, kojem je nakon sprovođenja u PU Kragujevac uručeno rešenje o zadržavanju do 48 sati. Ipak, Antić će odmah biti sproveden u tužilaštvo u Novom Sadu.

Posle  saslušanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti da se Antiću odredi pritvor.

Advokat Novice Antića i VSS Siniša Lunić rekao je da je ovo politički proces u cilju gašenja Vojnog sindikata Srbije.

On je takođe izjavio da je policija u saradnji sa tužilaštvom sprovela veliku akciju u kojoj nije pretresana samo kuća predsednika VSS Novice Antića već više stanova i kuća u vlasništvu ostalih članova sindikata.

Podsetimo, upadu u kuću Novice Antića prethodila je višemesečna kampanja usmerena protiv Vojnog sindikata Srbije.


Brat predsednika Vojnog sindikata Srbije Vaso Antić izjavio je prethodno da je njegov brat priveden u PU Kragujevac, a da će nakon toga biti prebačen u Novi Sad, gde je najavljeno njegovo zadržavanje pod optužbom za „proneveru“.

On je ocenio da se institucije sistema zloupotrebljavaju, ocenjujući ovo hapšenje kao – političko. Uveren je da vojni vrh želi da postavi nove ljude u ovaj sindikat, koji bi bili poslušni.

Dodao je da je pored privođenja njegovog brata, kome je danas rođendan, privedeno i više članova i funkcionera tog sindikata.

Brat predsednika Vojnog sindikata Srbije Vaso Antić izjavio je  da je njegov brat Novica Antić priveden u PU Kragujevac, a da će nakon toga biti prebačen u Novi Sad, gde je najavljeno njegovo zadržavanje pod optužbom za "proneveru". On je ocenio da se institucije sistema zloupotrebljavaju, ocenjujući ovo hapšenje kao - političko. Uveren je da vojni vrh želi da postavi nove ljude u ovaj sindikat, koji bi bili poslušni.

On je dodao da je pored privođenja njegovog brata, kome je danas rođendan, privedeno i više članova i funkcionera tog sindikata.


Novica Antić  (Foto: Jutjub)

„Moj brat je nakon pretresa stana i oduzimanja određenih predmeta odveden u policijsku stanicu u Kragujevcu. Tu treba da bude saslušan i odveden u Novi Sad na zadržavanje, kako su rekli, po nalogu tužioca, odnosno sudije za prethodni postupak. Radi se o navodnom predmetu o nekoj proneveri u Vojnom sindikatu Srbije. Inače, nije samo moj brat priveden, privedeni su i ostali članovi Upravnog odbora“, kaže Vaso Antić.

On je optužio direktora Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Đuru Jovanića da stoji iza ovog hapšenja. Za njega kaže da mu je prošle godine istekao petogodišnji mandat, i da zbog toga sada krši zakon obavljajući tu funkciju.

Vaso Antić otkriva da je prilikom pretresa kuće odnet poslovni telefon njegovog brata i laptop koji koristi za potrebe sidnikata.

Slaže se sa ocenom lidera stranke “Srbija centar“ Zdravkom Ponošem da je u pitanju političko hapšenje.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR