Glas Javnosti

"SVI ĆEMO DA TE BIJEMO, ĆE TE UMRTVIMO": Brutalno nasilje među vršnjacima u Leskovcu, porodica u strahu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Četvorica učenika nižih razreda su 19. februara ove godine krvnički pretukli starijeg učenika u školskom toaletu, koji je sa povredama glave završio na Neurohirurgiji u UKC Niš

Javila se danas majka dečka iz Leskovca, koja živi u strahu, jer četvoročlanoj grupi niko ne može da stane na put, zbog, kako tvrde, zakonskih ograničenja.

„Sve što se desilo u toaletu škole zabeleženo je na snimcima. Ja ih nisam videla, ali su mi ispričali oni koji jesu, a ti snimci će biti dokaz na sudu“, priča očajna majka.

Tog 19. februara, prema njenim saznanjima, njen sin koji je pre neki dan postao punoletan, ali koji ne želi da da mu se navedu ni inicijali“, pio je vodi na česmi, a vođa četvorice dečaka ga je optužio da mu je poprskao ranac s vodom.

„Tada prilazi njegov drug hvata za grudi i gura ali u tom momentu utrčava nastavnik i smiruje situaciju. Čak ih natera da jedan drugome pruže ruku“, priča majka.

Maltretiranje je trajalo nekoliko sati, jer je žrtva dva puta iz školskog dvorišta ulazila da pije vodu, a imali su povezane časove fizičkog vaspitanja i igrali fudbal.

„Kada je treći put ušao da pije vodu, oni su ga čekali. Opet su naleteli na njega, oborili ga na pod i šutirali nogama po glavi, neko nogama, neko rukama. Ko zna koliko bi trajalo da opet nastavnik nije uleteo u toalet i odbranio mog sina, koga su hitno prevezli u obližnji dom zdravlja, kada su pozvali i mene, a otud u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, gde su sumnjali na prelom lobanje. Hitno je transportovan i Niš. Srećom, tamo su videli da se radi o hematomu, čekali četiri sata da vide kako će reagovati, pa ga pustili kući“, priča majka kojoj glas sve vreme podrhtava.


Dečak, koji je bio sav u modricama, ostao je nedelju dana kod kuće, međutim, već prvog dana, sada samo vođa nasilničke grupe, je počeo da ga proganja, posebno na autobuskim stajalištima.

Tek ću da te bijem, svi ćemo da te bijemo, će te umrtvimo, je*em ti majku srpsku. Otprilike je tako svakoga dana, gde god ga vidi i to preti pred učenicima i pred onima koji čekaju autobus. Nema straha ni od koga. Poslednji put danas, pa sam ponovo bila kod policije koja mi je rekla da nasilnik ima 15 godina i da mu ne mogu ništa“, žali se s nevericom zabrinuta majka.

Ona tvrdi da su svi u školi, zajedno sa psihologijom, veoma zabrinuti, da dežuraju sve vreme, ali da im zakon veže ruke. Takođe je, kaže, zadovoljna i postupanjem policije u Bojniku.

Ali, od njega kao da nema spasa. Moj sin je stariji i snažniji, može fizički da mu se suprotstavi, ali neće, nije tako vaspitan, a ja želim samo da se ovo fizičko i psihičko nasilje prekine i ne znam od koga da tražim konkretnu pomoć“, zaključuje majka dečaka, sada već punoletnog.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR