Glas Javnosti

Grujičić o požaru u staračkom domu: Dve osobe izgubile život, dve su intubirane, vatrogasci korisnike nosili na rukama

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ona je rekla da se o uzrocima smrti ne može govoriti dok se ne uradi obdukcija

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je posetila dom u Malom Mokrom Lugu u kojem je izbio požar večeras, potvrdila je da su dve osobe izgubile život, navela da je pet korisnika doma prevezeno na VMA od kojih su dve osobe intubirane.


- Hitna pomoć i vatrogasci su zaista brzo odreagovali. Sve one korisnike doma su zaista na rukama vatrogasci spustili na bezbedna mesta zbog dima koji se napravio. Dve su žrtve, ne možemo da govorimo o uzrocima dok se ne uradi obdukcija. Petoro ljudi je na VMA. Ja sam se sada čula sa načelnikom VMA, mi ćemo otići tamo da ih obiđemo. Trenutno su stabilno, dvoje je intubirano što znači da zahtevaju potporu, mašinu za disanje - rekla je Grujičić i dodala sa du pacijenti zbog toksikologije koju VMA ima na pravom mestu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković kazao je da je nadležni javni tužilac izašao na lice mesta i da se vrši uviđaj, te da dok se on ne završi ne mogu da se iznose detalji.

- Bilo šta što bismo rekli bila bi neka vrste pretpostavke - kazao je Selaković.

Dodao je i da su pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, da su tu i inspekcije socijalne zaštite koje u ovakvim situacija treba da budu na terenu, i da će se sačekati rezultati sprovedene istrage i uviđaja.


Kako je saopštio MUP, pripadnici Sektora za vanredne situacije brzom reakcijom su lokalizovali požar, samo sedam minuta nakon stizanja na lice mesta.

U intervenciji gašenja požara koji je u potpunosti zahvatio jednu sobu na trećem spratu učestvovalo je 27 vatrogasaca-spasilaca sa osam vozila, iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Voždovac i Zvezdara.

Pretragom mesta požara, pronađeno je jedno smrtno stradalo lice, dok je drugo pronađeno lice predato ekipama Hitne pomoći, nakon čega je preminulo.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su 73 korisnika doma i osam zaposlenih.

U toku je dogašivanje požara.





Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR