Glas Javnosti

Specijalni gosti ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće Džefri Saks

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Specijalni gosti ovogodišnjeg 31. Kopaonik biznis foruma, koji se održava od 3. do 6. marta, biće Džefri Saks, poznati profesor sa Kolumbija univerziteta i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Njihovo prisustvo će, kako se navodi u saopštenju – omogućiti učesnicima Foruma sticanje potpunijeg uvida u prognoze makroekonomskih kretanja u svetu i Evropi.

 

U okviru centralne teme Foruma, „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.


Posebna pažnja, kako su saopštili organizatori – biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR