Glas Javnosti

DVE OPCIJE ZA RADNIKE "KRUŠIKA": Rukovodstvo pozvalo na sastanak zaposlene koji su ostali bez posla

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Posle više od sedam dana otkad su proglašeni tehnološkim viškovima, rukovodstvo vojne fabrike "Krušik" u Valjevu pozvalo je sutra u 10 časova radnike na kolektivni sastanak.

Njima će na razgovoru biti ponuđene dve opcije - otpremnina ili prelazak u fabriku "Gorenje".

Pre više od sedam dana, imena 73 radnika vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu osvanula su na spisku za tehnološki višak koji se delio u pogonima unutar ove kompanije.

Kako su zaposleni ispričali za naš portal, njima se niko nije obratio povodom toga niti su obavešteni o razlozima zbog kojih su ostali bez posla, iako su ubeđeni da su na spisku svi oni koji su ranije tužili firmu, pa dobili presudu ili su često koristili bolovanja.


(Foto: Jutjub)

Oni su najnormalnije nastavili da dolaze na posao, iako zapravo mesecima unazad ne rade ništa u pogonu u kom su prebačeni. Tvrde da je pogon i otvoren zbog toga – da bi se zatvorio, a oni ostali bez posla.

Danas su, kako radnici ističu za naš portal, konačno dobili povratnu informaciju od rukovodstva da će sutra svi zajedno održati sastanak, a na kom će im biti predložene dve opcije – da uzmu otpremninu ili da pređu da rade u valjevsku fabriku „Gorenje“.

Radnici još uvek nisu doneli odluku o svojoj budućnosti, a kako nam pričaju, fabrika „Gorenje“ nije najsjajnija opcija s obzirom da su se njeni zaposleni nedavno žalili zbog niske zarade i loših uslova za rad.

Oni su, čak, obustavili proizvodnju na sta vremena kako bi rukovodstvu stavili do znanja da neće odustati od svojih ciljeva za boljim uslovima rada.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR