Glas Javnosti

Bitkoin u "gadnom" padu, sada na 61.091 evro

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Uprkos padu, indeks straha i pohlepe (Fear and Greed Index) vezan za bitkoin se danas nalazi na nivou 79, a što je u kategoriji "ekstremna pohlepa"

Nakon što je dostigao rekordnu vrednost od 67.513 evra prošle srede, bitkoin je iskusio nagli pad vrednosti do 59.866 evra u subotu, dok cena jednog tokena u trenutku pisanja iznosi 61.091 evro.

Analitičari ovaj pad obrazlažu talasom likvidacija bitkoina i drugih kriptovaluta, posebno među "kitovima", odnosno pojedincima i entitetima koji su akumulirali veliki broj tokena. Samo u četvrtak, likvidirane su kriptovalute u vrednosti od 667 miliona dolara.

Kao još jedan od razloga za pad vrednosti bitkoina navodi se neočekivani porast inflacije u SAD, te da se stoga očekuje da će predsedavajući Centralne banke SAD Džerom Pauel nakon sastanka sa svojim kolegama u sredu zadržati kamatne stope na trenutnom nivou.

Ipak, indeks straha i pohlepe (Fear and Greed Index) vezan za bitkoin se danas nalazi na nivou 79, a što je u kategoriji "ekstremna pohlepa", što znači da investitori nastavljaju da budu optimistični povodom daljeg rasta bitkoina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR