Glas Javnosti

ZBOG ČEGA PROPADAJU KONKURSI ZA MEDIJSKE PROJEKTE U LEBANU: Za sada bez preciznog odgovora

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dva puta opština Lebane ove godine raspisuje konkurs za sufinasiranje medijskih projekata i ne donosi nikakvu odluku. Obrazloženja za takve postupke gotovo da nema.

Nakon prvog raspisanog konkursa čak su bili bez ikakvog obaveštenja o razlozima poništenja,a bez ikakvog obrazloženje raspisan je i drugi konkurs 15. septembra. Kako stoje stvari i s obzirom na to da je već visoki kalendarski datum i da preostaje malo vremena do kraja godine i ovoga puta će projekti koje su mediji poslali završiti u kanti za đubre.

Što je još čudnije, predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović dao je potpuno nedefinisani odgovor na pitanje novinara zašto je to tako.

„Prvi konkurs nije bio realizovan iz nekih tehničkih stvari, a što se tiče ovog drugog evo pitaću načelnicu Opštinske uprave, ali mislim da će u narednih desetak dana biti realizovan“ – rekao je Bogdanović.

Na konstataciju novinara da mediji neće imati vremena da odrade svoje projekte Bogdanović je rekao će videti da projekti u saradnji sa komisijom i pomenutom načelnicom, budu realizovani u predstojećem periodu.

Na šta je konkretno mislio ostalo je nejasno kao i to kako će komisija i načelnica pomoći medijima u realizaciji projekta. Jedino što je apsolutno jasno je nedostatak odgovornosti i potpuna nezainteresovanost za posao koji su u obavezi da završe do kraja.

Ono što smo nezvanično saznali u toku dana, je da u ovoj opštini uopšte nije bilo namere da se Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata sprovede do kraja zbog nedostatka novca u budžetu.

Inače, u konkursu je navedeno da je za sufinansiranje medija predviđeno 3,5 miliona dinara. Šta je sa tim, budžetom planiranim novcem, videćemo.

Glas javnosti/Stav

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR