Glas Javnosti

Zatvorenici iz Zaječara napravili igračke za 80 dece koja se hrane u narodnoj kuhinji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru su, povodom Dečije nedelje, izradili i donirali posebno osmišljene igračke za decu koja se hrane u narodnoj kuhinji u tom gradu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, oni su na časovima kreativne radionice napravili neobične krpene lutke, igračke od balona i brašna, kao i priveske i notese za svakog od 80 najmlađih korisnika koji dolaze po svoje obroke u narodnu kuhinju.

Dodaju da su zaposleni u ovoj ustanovi prethodno donirali novac za kupovinu materijala za izradu maštovitih igračaka i slatkiša.

U akciji koja je zajednički organizovana sa Crvenim krstom Zaječara, uprava zavoda je dodatno donirala 80 dečijih knjiga.

Podsećaju da su osuđenici u ovom zavodu prošle godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, pripremili humanitarne obroke za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, Ustanove za dnevni boravak dece ometene u razvoju „Oblutak“ i učenike osnovne škole u selima Mali Jasenovac i Mali Izvor.

U pitanju su osuđenici koji su stekli sertifikat za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora.

„Osuđena lica više zavoda su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima“, zaključeno je u saopštenju.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR