Glas Javnosti

VMA postaje fabrika lekova: Načelnik otkrio kada počinje renoviranje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Načelnik Vojno medicinske akademije Miroslav Vukosavljević najavio je renoviranje celokupne zgrade VMA. Dodaje da se očekuju i novi projekti koji će unaprediti život i zdravlje građana.

Država je uvek bila uz nas, mi smo bili uz državu i naš narod, a tako će biti ubuduće - izjavio je dr Miroslav Vukosavljević.
Načelnik VMA kaže da ovu instituciju u ovoj godini očekuju kapitalna opremanja.

- Završili smo nabavku “sajber” noža, to je nešto što ovoj državi treba i to će biti prvi uređaj takve vrste u regionu i on će upotpuniti radioterapijsku sliku za sve bolesnike obolelih od malignih bolesti. Tu je još jedan novi linerani akcelerator, a ono što nas posebno raduje jeste naša služba za farmaciju - Institut za farmaciju VMA, obnovićemo liniju za izradu magistralnih lekova. Postaćemo mala fabrika lekova - kaže načelnik Vukosavljević.


Prema njegovim rečima, do kraja godine biće završena kompletna priprema za celokupno renoviranje zgrade VMA.

- To je ogroman projekat, mi smo u razgovorima za to još od 2018. godine i dogovoreno je da će se krajem ove ili početkom sledeće godine krenuti sa radovima, a da će iste završiti 2028. ili 2029. godine - rekao je Vukosavljević i dodao da se nada da će uskoro u okviru VMA biti formiran i Stomatološki fakultet.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR