Glas Javnosti

U bivšoj kovid bolnici u Novom Sadu otvoren palijativni centar

Društvo
Autor: Glas javnosti

U prostoru bivše Kovid bolnice na Mišeluku, počinje organizovanje palijativnog zbrinjavanja bolesnika, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

Kako se dodaje, u okviru palijativnog zbrinjavanja pacijenata adekvatno će se pružati medicinska usluga najranjivijim kategorijama bolesnika, odnosno pacijentima obolelim od neizlečivih bolesti, dok će se istovremeno pružati neophodna podrška njihovim porodicama, a sve u skladu sa najnovijim svetskim standardima.

"U funkciji pružanja palijativne nege u UKCV-u nalaziće se 50 kreveta za bolesnike, uz obezbeđene dodatne kapacitete za aktivno uključivanje članova porodice u proces lečenja prema preporukama najsavremenijih vodiča za palijativno zbrinjavanje", dodaju iz vojvođanske vlade.


U saopštenju se ukazuje da s radom počinje i Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, u okviru Univerzitetskog Kliničkog centra Vojvodine (UKCV).

Na ovaj način će se, dodaje se, pružati usluge pacijentima koji zbog svog zdravstvenog stanja zahtevaju psihološku dijagnostiku, opservaciju, grupnu i individualnu psihoterapiju, radnu terapiju, kao i psihosocijalnu podršku u vidu intervencija u kriznim situacijama.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR