Glas Javnosti

SMRT BEBE U SREMSKOJ MITROVICI: Tajni nalazi komisije o bolnici zbog postupka protiv lekara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da se ne mogu saopštavati nalazi Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, jer Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici vodi postupak protiv orkivljenog lekara zbog postupanja prema porodilji.

Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica u vezi stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji.

Imenovana Komisija je 4. marta 2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada, koji je 6. marta dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka.


Marica Mihajlović  (Foto: Jutjub)

Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, dodaje se u saopštenju.

S obzirom da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene Marice Mihajlović i da je proširena istraga i u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I, ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.


Glas javnosti/F01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR