Glas Javnosti

POTRESNA ISPOVEST MAJKE KOJA JE RODILA MRTVO DETE U WC ŠOLJI! NOSILA BLIZANCE: Na pameti mi je bilo samo da spasimo drugu bebu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Majka N. Ć. iz Majdanpeka, koja je u noći 6. novembra pozvala Hitnu pomoć i prijavila da se prevremeno porodila u kupatilu, kaže da je bila u osmom mesecu i da je imala blizanačku trudnoću.

- Termin mi je bio 15. decembar, nosila sam dečaka i devojčicu. Sve je bilo u najboljem redu, a tog dana smo bili zakazali i ultrazvuk privatno da proverimo kako napreduju bebe. Inače ja i suprug imamo još dvoje dece. Ustala sam oko dva, pola tri ujutru i imala sam nagon za veliku nuždu. Nisam osetila nikakve kontrakcije.

Obrisala sam krv i čekala da nagon prođe kako bih što pre otišla u bolnicu da me pregleda dežurni ginekolog. Osetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Morala sam sve vreme da budem pribrana. Izašao je i plod, ali se ništa nije čulo, da jeste reagovala bih. Dok je plod izazio i dalje nije bilo nikakvih kontrakcija - priča majka i dodaje:


- Beba u stomaku je krenula da se pomera, sve vreme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasimo drugu bebu. Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt devojčice, a dečak je prevereno rođen i sutradan je prevezen na Institut za neonatologiju u Beogradu gde se prati njegovo stanje. Telo druge rođene bebe je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Majka kaže i da je ona sada kod kuće, ali da je bila sa suprugom u poseti drugom detetu.

- Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno. Molimo Boga da sve bude kako treba. Trudim se da budem dobro i da gledam pozitivno. Ima trenutaka kada potonem, ali imam podršku i moram da budem dobro zbog dece i zbog bebe - naglašava sagovornica.

Glas javnosti/K04S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR