Glas Javnosti

PAVLOVIĆ: POLICIJA NE SAOPŠTAVA KO JE VLASNIK CRNOG DŽIPA koji je upao u moje dvorište i kuću

Društvo
Autor: Glas javnosti

I posle 14 meseci policija i dalje odbija da saopšti ime lica koje mi je crnim džipom beogradskih registarskih tablica upalo u dvorište, a zatim u kuću, kaže za Glas javnosti Radiša Pavlović, predsednik i zastupnik udruženja Za istinu i pravdu o bebama.

Juče sam dobio i pismeni odgovor od Policijske uprave Kragujevac u vezi upada crnog džipa, dodaje Pavlović, koji je i član Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

Prilaže kopiju odgovora koji je dobio od Policijske uprave u Kragujevcu u kome se, između ostalog, navodi da su policijski službenici, postupajući po prijavi Pavlovića, “utvrdili identitet lica i sve relevantne činjenice u vezi događaja. Tom prilikom je utvrđeno da nije došlo do narušavanja javnog reda i mira”. Izvršene su, dodaje se u policijskom dopisu, konsultacije da dežurnim tužiocem Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, “gde se tužilaštvo izjasnilo da nema mesta preduzimanju krivičnog gonjenja, jer ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.”


Foto: Privatna arhiva

U dopisu PU Kragujevac se dalje navodi da je utvrđeno da pomenuti događaj nije u vezi sa Pavlovićevim aktivnostima kao predsednika udruženja i člana Komisije i da, imajući u vidu sve navedeno, zahtev Pavlovića da mu se, kao članu Komisije, dostave podaci o identitetu lica koje je 17. januara 2023. godine dolazilo do porodične kuće, nije opravdan. Ističe se da je policija u obavezi da štiti podatke o ličnosti, a Pavloviću je ukazano da se može, radi ostvarivanja prava, obratiti nadležnom tužilaštvu ili sudu Ili da, ukoliko želi da podnese privatnu tužbu, dopuni svoj zahtev.   

Da podsetimo, Pavlović je posle pomenutog događaja januara prošle godine, rekao za Glas javnosti da je crni džip beogradskih registracija upao u dvorište njegove kuće u Dubravi oko 30 - 45 minuta pošto je on izašao.

– Došao je nepoznat čovek na moja vrata, u moju porodicu, oni su u tom momentu ručali. Bez kucanja je ušao na moja vrata, kaubojski, stao tamo gde je porodica ručala, bilo je tu i ljudi sa strane. Složio je neku priču… – izjavio je tom prilikom za Glas javnosti Pavlović, dodavši da je sve to uplašilo i uznemirilo njegove unuke i ostale članove porodice.

Tri meseca nakon ovog upada u moju kuću u Policijskoj stanici Vrnjačka Banja usred policijske stanice su me kidnapovali, pretili da neću živ izaći i tako dalje, navodi Pavlović, podsećajući na drugi događaj o kome je takođe tada govorio za Glas javnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR