Glas Javnosti

Ovo je policajac heroj koji je pronašao dečaka (2) u šumi (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dečaka je policajac pronašao posle više sati potrage

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Bora, koja je nestala 26. marta u 13.45 sati u Banjskom Polju, ušla je u osmi dan, ali jasnih informacija o sudbini deteta, nažalost, još nema. Sve raspoložive snage su na terenu i policija ulaže sve napore.

Ali, pre gotovo dve godine još jedan slučaj je potresao Srbiju. Tada je nestao dečak (2) iz sela Donja Bela Reka kod Bora, kog je posle više sati potrage pronašao živog i zdravog borski policajac Uroš Petrović.

Dete se tada igralo sa bratom u dvorištu kuće, a onda se posle nekog vremena izgubilo u obližnjoj šumi.

- Na radost svih, naš pripadnik ga je pronašao u nepovređenom stanju. Za nas je najveća nagrada kada vidmo da su roditelji bezbrižni i da imaju poverenja u svoju policiju - objavio je MUP, 7. maja 2022. na zvaničnom Fejsbuk profilu MUP-a Srbije.

Policajac Petrović je tada dečaka pronašao posle više sati u šumi.

- Dobili smo informaciju da se dete od dve godine izgubilo u šumi. Kolega i ja smo ušli u gustu šumu. Samo sam razmišljao kako da što pre pronađemo dete. Šuma je bila teško prohodna, pa smo se sporo kretali. Dozivao sam dečaka po imenu na svakom koraku. Znali smo da je u pitanju malo dete i plašili se šta sve može da mu se dogodi. Kako je vreme prolazilo sve mi je bilo teže iz straha da mu se nešto nije dogodilo - izjavio je tada Petrović za medije i dodao:

- Bio je sav kaljav i uplašen. Plakao je sve dok mu nisam pružio ruke i uzeo u naručje. Pitao sam ga da li je žedan, gladan da li ga nešto boli... Ćutao je i blago mi se osmehivao. Pešice sam ga odneo do kuće i predao roditeljima. Oni su bili van sebe od sreće, ali i nas dvojica. Nikada neću zaboraviti taj osećaj radosti kada sam ugledao dete među grmljem.

Glas javnosti /D03S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Siniša u 03.04.2024 08:19:50 h
     0 
Velika sreća! Hvala Bogu i dobrom policajcu.