Glas Javnosti

NOVA SMS PREVARA: Evo šta nikako ne smete uraditi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci savetuju da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci

Pojedini građani Srbije ovih dana ponovo dobijaju SMS poruke u vezi sa preuzimanjem pošiljke. U tim porukama, od njih se traži potvrda adrese za prijem pošiljke, međutim, istina je da se radi o još jednom pokušaju SMS prevare!
- Vaš paket je stigao u naše skladište i ne može se poslati zbog netačnih podataka o adresi. Molimo vas da ponovo unesete tačne podatke o adresi i mi ćemo poslati u roku od 24 sata. Da biste promenili tačnu adresu, kliknite na gornju vezu ili kopirajte vezu i otvorite je u Hromu da biste promenili tačnu adresu - piše u poruci.

Stručnjaci savetuju da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.


Takođe, nemojte aktivirati link ili otvarati prilog poruke, a da prethodno niste sigurni ko je pošiljalac. Nemojte pozivati broj sa koga Vam je stigla sumnjiva poruka i ne stupajte u komunikaciju sa pošiljaocem SMS poruke.



Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR