Glas Javnosti

Najveselija kuća u Šumadiji! Četvoro dece, uvek graja, a na fasadi…

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tomaševići iz Kragujevca sigurno imaju najneobičniju kuću u gradu! Fasada njihovog doma odskače od ostalih u komšiluku i već je postala atrakcija!

Malo, malo pa im dolaze što novinari što drugari njihove četvoro dece , svraćaju prolaznici i svi se kraj nje fotografišu. Reč je o pravom umetničom delu – cvetnom muralu živih boja koji je oslikao jedan umetnik.

U ovoj cvetnoj kući živi njih šestoro. Jelena i Vladimir su umetnici, ona grafički dizajner, on vokalni solista a tu su i Tadija, Zarija, Kasija I Senija.


Foto: Glas javnosti/arhiva

- Mural na kući je jedna vrsta naše porodične fotografije. Svi koji nas poznaju kažu da smo to mi. Mnogo boja, cveća, šarenila, radosti…- kaže Jelena objašnjavajuć da je današnji izgled fasade njihove kuće plod zajedničke ideje svih članova porodice.

Hteli su, dodaje, da prikažu svoju ličnu manifestaciju, da pomognu i da se prolaznici koji se u blizini zateknu, i sami bolje osećaju. Vladimir dodaje da ni jednog trenutka nije bilo dvoumljenja da li da svoj dom pretvore u neku vrstu cvetne bašte na zidu.

Foto: Glas javnosti/arhiva

- Umetnik koji je sve ovo oslikao zove se Andrej Kolosov. Student je Bogoslovije, odavno se poznajemo i složili smo se da je on najbolji izbor. Počeo je da oslikava zid oko 9 ujutro, a već oko 16 sve je bilo gotovo - kaže Vladimir.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR