Glas Javnosti

Mladoženja za svadbu od sela u kom se ženi dobija 100.000 dinara: Evo koji je razlog

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvo su se prijavili Milan Ristić i Nikolija Janjić, koji su zakazali venčanje za 21. oktobar, ali se u međuvremenu prijavio i Milan Nakić, koji je svadbu zakazao za predstojeću nedelju

Milan Nakić iz sela Lopardince kod Bujanovca venčaće se u nedelju (8. oktobar) sa Miljanom Jovanović i postati prvi mladoženja iz ovog sela koji će od meštana dobiti 100.000 dinara za sklapanje braka.


- Prvo su se prijavili Milan Ristić i Nikolija Janjić, koji su zakazali venčanje za 21. oktobar, ali se u međuvremenu prijavio i Milan Nakić, koji je svadbu zakazao za predstojeću nedelju, tako da će on biti prvi mladoženja koji će od sela dobiti 100.000 dinara – kaže predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić.


Foto: unsplash

Mlada je iz sela Gornji Vrtogoš, a svadba će, kako kaže, biti po svim tradicionalnim običajima ovog kraja.

- Odlazak po mladu kočijama, šatori za 300 svatova, venčanje u seoskoj crkvi Sveti Georgije…sve će mladenci uraditi po našim običajima, pa će onda sa gostima otići u restoran – objašnjava Kostić.


Inicijativu da se pomogne mladim bračnim parovima, kako kaže, podržali su i meštani susednih sela.

-Akciji prikupljanja novca za mladoženju priključili su se i meštani sela Gornji i Donji Vrtogoš i Rakovac, a najviše su učestvovali meštani sela Ristovac. Donacijama od po 2.000 dinara u proseku značajno su doprineli sakupljaknju sume od 100.000 dinara – dodaje Kostić.

Pored ove svadbe i one koju smo ranije najavili za 21. oktobar, u selu Lopardince očekuje se sledeće nedelje i jedna "prinova".


- Očekujemo da se sledeće nedelje rodi prvo dete koje će od sela dobiti 50.000 dinara – kaže Kostić.

Podsetimo, Mesna zajednica Lopardince daje po 100.000 dinara svakom neženji u selu koji „stane na ludi kamen“. Osim toga, prvo rođeno dete dobiće 50.000, drugo 100.000, dok će treće dete i svako naredno dobiti po 150.000 dinara. Na ovaj način Lopardinčani žele da podignu natalitet, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR