Glas Javnosti

Ministarka Grujičić otkrila detalje izveštaja Opisano nasilje tokom porođaja u Sremskoj Mitrovici!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U izveštaju taksativno je navedeno iz minuta u minut šta se dešavalo i kako se dešavalo

Ministarstvu zdravlja dostavljen je izveštaj Komisije za vanrednu spoljnu kontrolu u slučaju porodilje Marice Mihajlović iz Sremske Mitrovice. Taksativno je navedeno šta se i kako dešavalo, kaže ministarka Danica Grujičić. 

Ministarka je objasnila da je mišljenje kolega da nije bilo velikih grešaka, ali da se u izveštaju opisuje nasilje.

Povodom izveštaja Komisije za vanrednu spoljnu kontrolu o slučaju porodilje Marice Mihajlović iz Sremske Mitrovice, koja za smrt bebe krivi lekara, ministarka zdravlja Danica Grujičić je za Radio Beograd rekla da će tek kada istraga bude završena moći da se objavi šta se dešavalo i kakav je zaključak spoljašnjeg stručnog nadzora.

Printscreeen Youtube(Marica Mihajlovi?
foto: printscreen/instagram

Ministarka je rekla da će možda neko tražiti i odluku sudskog medicinskog odbora nekog od univerziteta.

"Kolege su sjajno uradile posao. Taksativno je navedeno iz minuta u minut šta se dešavalo i kako se dešavalo. Dali su svoje mišljenje da tu nekih velikih grešaka nije bilo, ali tu postoji i taj momenat nasilja koje se opisuje. Ja ne želim da ulazim u detalje niti smem. Kada se završi istraga daćemo zvanično saopštenje", kaže Danica Grujičić. 

Ministarka naglašava da je od Lekarske komore Srbije stigao zahtev da im se prosledi dokumentacija, s obzirom na to da treba da se ide na Sud časti ili Etički odbor, o čemu će odlučiti Komora.

"U situaciji koja je mučna za sve nas, jer beba je umrla, dobro je što je žena izašla u javnost. O problemima koji postoje treba da se priča. Nije sve nasilje. Postoje medicinski zahvati tokom porođaja koji su potpuno legitimni i koji služe tome da se ubrza izlazak bebe iz materice. Nekome to može izgledati kao nasilje, ali to je zvaničan medicinski zahvat, medicinska procedura koja se sprovodi", navodi ministarka za RTS.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR