Glas Javnosti

GUŽVA NA BEOGRADSKOM AERODROMU, NASTAO PRAVI HAOS : Evo šta je razlog pometnje! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svoju verziju haosa na beogradskom aerodromu ponudio je poslanik Đorđe Miketić.

Inspekcija rada ne dolazi iako ih je ministar Goran Vesić pozvao, a tamo su i zemaljsko osoblje i zaposleni preko Vansija u tihom štrajku.

„Na aerodromu, koji je pod koncesijom francuske kompanije Vansi, zemaljsko osoblje je u štrajku i zbog toga se stvara haos i višesatna čekanja putnika“, smatra Đorđe Miketić, narodni poslanik iz stranke Zajedno, povodom katastrofalnih gužvi na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Miketić smatra  da je tamo neophodno hitno uputiti inspekciju rada.

„Po podacima koji su do mene kao narodnog poslanika došli, zemaljsko osoblje i zaposleni preko Vansija su u tihom štrajku, tačnije zbrinjavaju svaki drugi kofer, jer kompanija odbija da im podigne plate.“

Prema njegovim rečima, problem je nastao jer Er Srbija ima svoje zemaljsko osoblje koje opslužuje samo njihove avione i oni imaju veće plate nego zaposleni u Vansiju.

„Tražili su od francuske kompanije da se u primanjima izjednače sa ostalim zaposlenima koji rade isti posao, ali je to odbijeno i sada su u tihom štrajku, a kompanija je kao odgovor na to raspisala konkurs za nove radnike. Republička inspekcija rada ne dolazi da izvrši uvid u stanje, iako ih je resorni ministar Goran Vesić najavio i javno pozvao. Umesto toga, svi ignorišu taj problem, a putnici ispaštaju. Skoro da ne postoji putink da nije imao problem sa koferom u poslednjih mesec dana na beogradskom aerodromu“, ističe Miketić.

Osim inspekcije, iz stranke Zajedno traže i da se objavi ugovor sa kompanijom Vansi i da se promeni zakon o radu koji će radnike staviti u prvi plan.

„Mi moramo da odlučimo da li želimo da štitimo radnike ili investitore. Svaki investitor je dobrodošao, ali mora da radi transparentno, po zakonu i da poštuje prava radnika, kakva su recimo u Francuskoj, za šta se mi borimo“, rekao je Miketić.



Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR