Glas Javnosti

Eksproprijacija počinje za prugu od Zemun polja do budućeg Nacionalnog stadiona

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije donela je rešenje kojim je utvrdila javni interes za eksproprijaciju,tj administrativni prenos nepokretnosti, nepotpunu eksproprijaciju nepokretnosti - ustanovljavanjem prava službenosti prolaza i prava zakupa najviše do tri godine, kao i privremeno zauzeće nepokretnosti, u cilju izgradnje železničke pruge od Zemunskog polja do reke Save - etapa I: deonica Zemunsko polje - Nacionalni

Reč je o nepokretnostima u KO Zemun polje, KO Surčin i KO Dobanovci, a u skladu sa Planom generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu.
Za korisnika eksproprijacije određena je Republika Srbija.
Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će izgradnja pruge od Zemun polja do budućeg Nacionalnog stadiona, duge 18 kilometara, početi ove godine u okviru priprema za Ekspo 2027.

Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade železničke pruge od Zemunskog polja do reke Save-Etapa 1-deonica Zemunsko polje-Nacionalni stadion bio je na javnom uvidu minule jeseni.
Granicom PGR-a železničke pruge Zemunsko polje-Nacionalni stadion obuhvaćena je trasa železničke pruge od Zemunskog polje, preko aerodroma i dalje ka naselju Surčin-Surčinskoj ulici, odnosno ka Nacionalnom stadionu i kasnije kroz područje opštine Surčin ka Obrenovcu.

Pruga je planirana kao dvokolosečna, elektrificirana i opremljena savremenim SS i TT uređajima, sa službenim mestima za potrebe putnika: stajalište Singidunum, stajalište Aerodrom, stajalište Surčin i železnička stanica Nacionalni stadion. Pruga se planira za putnički saobraćaj.

Glas javnosti /E03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR