Glas Javnosti

Da li će se otvoriti Interpolov biro u Beogradu?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koju je Vlada srbije usvojila na današnjoj sednici, saopšteno je iz MUP.

„Formiranje Regionalnog biroa ove značajne međunarodne organizacije, koja okuplja 196 država članica, dalo bi značajan doprinos jačanju kvaliteta i intenziviranju regionalne saradnje kroz razmenu informacija, ali i promovisanje globalnog odgovora na regionalne bezbednosne pretnje“, navodi se u saopštenju.

Takođe, njegovo uspostavljanje bi doprinelo većoj vidljivosti i zastupljenosti regiona u Generalnom sekretarijatu Interpola, dodaje se.


Podsećamo da je Srbija jedan od osnivača Interpola i da se pouzdanost srpske policije u Interpolu visoko ceni, a da je Nacionalni centralni biro Interpola Beograd po ostvarenim rezultatima među prvih deset u svetu, piše u saopštenju.

Nadležnost Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koji bi bio sedmi u svetu, obuhvatala bi države jugoistočne Evrope i on bi, pored sedišta ove međunarodne policijske organizacije u Lionu, bio jedini na evropskom kontinentu.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR