Glas Javnosti

Beskućnici se uselili u bivšu zgradu Železničke stanice u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zgrada nekadašnje glavne železničke stanice u Beogradu iz 1884. godine, sa statusom kulturnog dobra od velikog značaja, nasilno je obijena, javlja reporter FoNeta.

Unutra je vidljivo smeće, špricevi, a reporter Foneta navodi da su se u zgradu uselili i beskućnici. 


Za sada neidentifikovane osobe nasilno su ušle u zgradu tako što su obile bravu na dvokrilnim drvenim vratima i polomile ostatke vrata.

Reporter FoNeta zabeležio je da se u unutrašnjosti zgrade obrušavaju delovi plafona, zidovi su ižvrljani, a u pojedinim delovima zgrade nalazi se smeće.
 
Na podu su vidljivi tragovi fekalija, maramica, uložaka, špriceva i igala, a na spratu u jednoj od prostorija naselili su se beskućnici, koji tu borave.
 
Nedaleko odatle nalazi se privremena stanica policije "Savski venac", a uniformisani policajci koji su se zatekli na licu mesta kratko su rekli da su upućeni u sva dešavanja u zgradi, ali da bez naloga oni ništa ne smeju da preduzimaju.

Nedavno je u javnosti najavljeno da bi radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade nekadašnje železničke stanice mogli da počnu polovinom ove godine, a po završetku svih radova planirano je da se tu preseli Istorijski muzej.
 
U januaru je očišćena velika divlja deponija koja se nalazila na prostoru gde su bili nekadašnji železnički peroni, nakon čega je taj prostor ograđen.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR