Glas Javnosti

BEBI MAFIJI SMETA ISTINA O KRAĐI DECE: Pogrebnik pretio Ani Pejić da će joj j**** majku!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle horora u porodilištu u Sremskoj Mitrovici od 12. januara ove godine kada je Marica Mihajlović (26) iz Šida izgubila tek rođenu ćerkicu Elenu zbog nasilnog porođaja dr Marka Maksimovića, koji je odmah potom uhapšen

Kome smeta istina o krađi beba iz porodilišta? U Osnovnom sudu u Rumi na suđenju Ani Pejić, predsednici Udruženja nestalih beba Vojvodine isplivali su novi detalji o uigranim metodama mafije koja je na području Sremske Mitrovice do sada prodala 60 beba!


U sudnici je obelodanjeno da je dr Dragan Malobabić, sadašnji direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici roditeljima nestale dece, na sastanku 2020. godine, rekao da ne dolaze više kod njega da se raspituju već da idu kod pogrebnika Ilije Jakovljevića s kojim oni imaju ugovor o sahranjivanju, govoreći „da je bolnica njemu predala decu!“. Šokantna je i pojedinost da je pogrebnik ulazio direktno na vrata ginekologije i decu iznosio u kutijama što je pobudilo dodatnu sumnju da bebe nisu bile mrtve jer tela nisu bila na obdukciji niti su iznošena u mrtvačkim sanducima!   

 

Posle horora u porodilištu u Sremskoj Mitrovici od 12. januara ove godine kada je Marica Mihajlović (26) iz Šida izgubila tek rođenu ćerkicu Elenu zbog nasilnog porođaja dr Marka Maksimovića, koji je odmah potom uhapšen, suđenje u Rumi je ponovo skrenulo pažnju na Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i bebi mafiju. 


Foto: Glas javnosti

Na ulazu u zgradu suda pripadnici obezbeđenja su zadržali roditelje nestale dece koji su došli da podrže Anu Pejić i zamolili ih da sačekaju napolju dok oni pitaju sudiju koliko njih može da prisustvuje suđenju. Posle desetak minuta, mladić iz obezbeđenja je saopštio Ani Pejić, da pored nje i advokatice Katarine Majstorović, u sudnicu može da uđe pet osoba u svojstvu publike, dok je više od desetak članova Udruženja ostalo ispred zgrade da sačeka ishod pretresa.

U tužbi pogrebnika Ilije Jakovljevića i patologa dr Branka Perunovića se navodi da im je Ana Pejić u emisiji „Posle ručka“, 22. juna 2021. godine na TV Hepi, tokom javne rasprave gde su završile nestale bebe, navodno povredila ugled. Oni su istakli da traže po 500.000 dinara u vidu nadoknade zbog povrede časti i ugleda jer su njihova imena navodno dovedena u vezu sa nestalom decom.

 

Ana Pejić je u sudnci otkrila da joj je pogrebnik Ilija Jakovljević na prethodnom pretresu 30. oktobra 2023. zapretio dok je sudija diktirala zapisnik. Navela je da joj je on tiho, gledajući je pravo u oči, pred dvojicom svedoka rekao: „Jebaću ti majku“ zbog čega strahuje da može da joj se desi nešto nepredviđeno, pa je insistirala da sudija to unese u zapisnik. Međutim, sudija je to odbila i rekla joj da treba da se obrati policiji zbog čega je neposredno posle suđenja sa dva svedoka otišla u stanicu i prijavila pretnje.


Foto: Glas javnosti

- Pošto je Ilija Jakovljević spominjao da Sremska Mitrovica ima krematorijum u kom su spaljivane bebe, valjda da opravda činjenicu da nema grobova beba, pitala sam ga gde se nalazio krematorijum. On mi je odgovorio da je bio u sklopu bolnice, na kraju hodnika. Rekla sam mu da dokumentacija koju smo mi dobili od bolnice govori da na telima naše dece nije rađena obdukcija. Naša deca nisu fetusi, bila su upisana u matične knjige rođenih i on nije imao nikakvo zakonsko pravo starije od nas roditelja da preuzima leševe naših navodno preminulih beba - rekla je u sudnici Ana Pejić.

Na pitanje sudije da li je u TV emisiji pominjala polikliniku dr Branka Perunovića, tužena je to negirala. Rekla je da je polemisala sa ginekologom dr Duškom Madžićem, koji je nju porodio 24. avgusta 1988. godine, navodeći da je rodila ćerku koja je zvanično zavedena u knjigu rođenih, ali da je kasnije upisano da joj je navodno umro sin! 

 

– Na moje pitanje zašto je bolnica u Sremskoj Mitrovici davala decu Iliji Jakovljeviću na sahranjivanje, dr Madžić je za njega rekao da se tim poslom „dobro potkožio i da je on lično tražio raskid ugovora sa njim“, kao i „da je prva poliklinika u Sremskoj Mitrovici otvorena još pre 25 godina od novca prodatih beba“. Tada sam rekla da mene to ne zanima, već da me jedino interesuje gde su završila naša deca. Navela sam da je polikliniku otvorio patolog, koji nije uradio obdukciju naše dece, ali nisam pominjala imena. Ovo je ključ svega, jer da je patolog radio obdukciju mi danas ne bi imali problem gde su nam deca - naglasila je Ana Pejić.


Foto: Glas javnosti

Tužilac dr Branko Perunović je podneo tužbu jer je Ana Pejić u TV emisiji pominjala „patologa koji je osnovao prvu polikliniku u Sremskoj Mitrovici“. 

Na pitanje sudije da li je pominjala ime njegovog oca i čime ga je povredila on je dao kratko objašnjenje, kojim je svoju tužbu bacio u vodu!

- Nije navela ime, ali ne mora da ga pominje jer se zna da je to bio moj otac. Nisam tužio zbog novca, već da bi se sačuvalo ime i delo mog oca Petra Perunovića, koji je bio prvi histopatolog u provinciji i celu svoju karijeru posvetio ranom otkrivanju raka materice. Osetio sam se malim, uvređenim i poniženim da se ime jednog uglednog čoveka povezuje sa ovakvim stvarima… - rekao je vidno uznemireni dr Perunović i odmah posle iskaza tražio da napusti suđenje, iako je Ana Pejić insistirala da ostane u sudnici i čuje njen iskaz.       

 
Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR