Glas Javnosti

DROGA "PADALA SA NEBA": Zaplenjena ogromna količina čistog KOKAINA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Specijalno odeljenje italijanske policije uhapsilo je jutros na Sardiniji pilota, koji je greškom "spustio sa neba" vreću sa devet kilograma kokaina, koji je zaplenjen.

Teret izbačen iz aviona "Cesna", umesto kriminalcima u ruke, pao je na krov privatne kuće. U Italiji su kriminalne grupe počele da dostavljaju opijate pomoću aviona, piše agencija "Ansa". 

Greška profesionalnog učitelja letenja Frančeska Rize (28), pomogla je policiji da identifikuje pilota i da u akciji kodnog naziva "Flajing daun", uhapsi ne samo pilota, već i naručioce kokaina čija se vrednost na tržistu procenjuje na više od devet miliona evra.

Nakon što su čuli buku, vlasnici su pozvali policiju koja se u početku pitala kako je droga završila tamo.

Istražitelji su otkrili da je "Cesna" poletela sa aerodroma u Rimu, a onda stala na aerodrom "Monti dela Tolfa" pre nego što je nastavila ka Sardiniji.

Avion je, međutim, nestao sa radara kada je bio iznad ostrva oko 20 minuta, dok je pilot leteo nisko kako bi izbacio paket.

Policija je tri meseca tragala za Rizom, koji je radio i kao pilot za mađarsku kompaniju, vozeći VIP ličnosti u privatnim avionima, prenosi "Dejli mejl".

On je uhapšen prilikom usputnog zaustavljanja na aerodromu na Sardiniji tokom leta iz Nemačke.

Policija je rekla da je ovo prvi put da je neko pokušao tako drsku primopredaju droge.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR