Glas Javnosti

VUČIĆ U OBRAĆANJU JAVNOSTI OTKRIO SVE PRLJAVE IGRE PRIŠTINE U BRISELU: Od samog starta su MINIRALI DIJALOG, tražili su smenu ODALOVIĆA i nazivali ga GEBELSOM!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti govorio je o nastavku pregovora sa Prištinom u Briselu i najavio zasedanje Skupštine Srbije 22. juna gde će tema biti dijalog o Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da su predstavnici Prištine od samog početka nastavka pregovora težili ka opstrukciji dijaloga postavljujući nerealne i besmislene zahteve.

-Predstavnici Prištine činili su sve da nas nateraju da napustimo dijalog - rekao je Vučić pojasnivši da im je to bio cilj i dodavši da se razgovaralo o nestalima.

- Predstavnici EU su razgovor o nestalima videli kao konstruktivan a onda su predstavnici Prištine rekli da to ne žele da ne ispadne da su oni činili zločine... Svi smo stali i samo smo se zagledali jedni u druge - dodao je Vučić.

- Tražili su i smenu Veljka Odalovića... Našli smo se u čudu... Odakle uopšte  može da vam padne na pamet da vi možete da odlučujete ko će biti smenjen - prepričao je Vučić šokantan detalj s pregovora u Briselu i otkrio da je bio grub prema Kurtiju zbog čega se "Kurti možda i uvredio".

- Navaljivao je i pitao kad ćemo da priznamo Kosovo, ja sam rekao nikad - kazao je Vučić i rekao da je bio grub jer je Kurti koristio nedopustiv rečnik tražeći smenu Odalovića sa čela Komisije za nestala lica i nazivajući ga Gebelsom.

Vučić je istakao danas da mu je, posle prespavane noći, jasno da je prištinska strana na jučerašnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu došla s namerom da natera Srbiju da iz dijaloga izađe, odnosno da dijaloga nema.

Vučić je, obraćajući se medijima, rekao da je sazvao konferenciju kako bi građanima podneo izveštaj o jučerašnjoj sednici i najavio da će 22. juna biti održana sednica Narodne skupštine Srbije na kojoj će govoriti podrobno, detaljno, temeljno o apsolutno svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na KiM, planovima i idejama Srbije, ali i objektivnom situacijom sa kojom se suočavamo u međunarodnoj zajednici.

glasjavnosti

Vučić je ispričao detalj razgovora  u kojem je Kurti rekao da srpska strana treba da smanji provokacije kako bi se sačuvao mir.

- Pitao sam ga kakve provokacije, o čemu se radi a on je rekao da ne treba da se služe liturgije u pravoslavnim hramovima kojima je zemlju dao Slobodan Milošević... Ja sam na to ostao nem... Znači, nije provokacija to što se pišu grafiti i što mokre po hramovima, ali je provokacija to što se služi verski obred  - dodao je predsednik Srbije.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR