Glas Javnosti

'GLAS' JEDINI OBJAVIO ISTINU O SLUČAJU ALEKSINAC! Veštaci POTVRDILI: Ognjen nije udario Aleksu, a tužilac sakrio CEO SLUČAJ! (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Roditelji Ognjena Petkovića (18), optuženog za ubistvo Alekse Stojmenovića u maju u restoranu "Oaza" u Aleksincu, na sve načine su pokušali da dokažu nevinost svog deteta, a konačno su njihove reči dobile potvrdu i u zvaničnom izveštaju Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku (NCKF). Ali, tužilac i dalje ćuti i njihovog sina drži u pritvoru.

Kako je "Glas javnosti" pisao, video snimak na kom se vidi udarac koji je Ognjen navodno zadao Aleksi poslat je na veštačenje u NCKF, a odgovor je stigao kod tužioca u ovom slučaju još 16. avgusta. Isti izveštaj roditelji osumnjičenog mladića su dobili tek pre nekoliko dana.

Rezulatat veštačenja pokazuje da nije bilo kontakta između ova dva momka.

- Tužilac izveštaj drži u fioci od 16. avgusta. Tražila je novo veštačenje iz NCKF da joj objasne kako su zaključili da nema kontakta - kažu Ognjenovi roditelji za naš portal.

Oni objašnjavaju da je tužilac poslala da se uradi i nalaz sudske medicine kako bi se utvrdilo da li je moguće da je Aleksa stradao od trzaja počinjenog kad je izbegao udarac od Ognjena. Odmah je, međutim, dobila odgovor da to nikako nije izvodljivo.

- Tužilaštvo montira da se zaštiti počinilac po cenu da nevino dete trune u zatvoru - decidni su roditelji za "Glas".

Ono što je još sumnjivije u čitavom slučaju jeste da je NCKF u izveštaju napisao da je bilo udarca flašom. Tu činjenicu, naravno, potpuno zanemaruje tužilac.

- Naš advokat je poslao dopis Višem i Apelacionom sudu, ali i pored ovih nalaza Ognjen još nije na slobodi. Ovo je iživljavanje - kaže Ognjenov otac.

Kako objašnjavaju, ono što sada je sledi je odgovor NCKF-a u kom će dati svoje obrazloženje, ali to mora da prihvati tužilac.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR