Glas Javnosti

NIŽU SE OPTUŽBE PROTIV BRANISLAVA LEČIĆA: Može li SPORNI snimak ipak poslužiti kao dokaz?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Slučaj glumca Branislava Lečića, kojeg je koleginica Danijela Štajfeld optužila za silovanje, podigao je čitavu srpsku javnost na noge. A poslednjih dana, devojke koje tvrde da su doževele slično iskustvo sa ovim glumcem se samo javljaju.

Naime, još jedna glumica (insistirajući na anonimnosti) javila se redakciji Monda i tvrdila da ju je Lečić seksualno uznemiravao dok je bila studentkinja.

Rediteljka Jelena Gavrilović je izjavila da se i ranije znalo za njegove „predatorske“ sklonosti, ali se o tome ćutalo, kao i da zna za još neke ljude „koji su možda još jači igrači od Lečića“.

Oglasile su se i pojedine novinarke, među njima i Hristina Stoiljković, objavivši prepisku sa glumcem koji joj je uporno slao poruke i lascivne komentare na koje nije odgovarala.

Redakciji Kurira javila se i jedna Lečićeva bivša učenica iz njegove škole glume, koja tvrdi da je on u jednom periodu insistirao da ostaje nasamo sa jednom učenicom, koja je u to vreme imala dvadesetak godina.

-Odnos između te devojke i Lečića je bio drugačiji. Želeo je od nje da sama pred njim ima svoje tačke, bez nas ostalih učenika, koji smo inače uvek bili publika. Videla se njegova naklonost prema njoj u vidu pohvala, favorizovanja, način obraćanja, pogleda- tvrdi ova učenica.

Nakon objavljenog snimka razgovora i izgovorenih reči, za mnoge više nije bilo sumnje da se ono što Danijela tvrdi zaista i desilo. Međutim, sa pravnog aspekta postavlja se pitanje da li će sud uopšte razmatrati taj snimak, odnosno uvrstiti ga u dokazni materijal s obzirom na to da je sniman bez Lečićevog znanja.

Takođe, glumac je tvrdio da je to snimak razgovara sa uvežbavanja dijaloga za predstavu.

-Tužilaštvo će odlučiti da li snimak može da se iskoristi kao dokaz. Taj snimak nije napravljen legalno, jer druga stana, odnosno tuženi Lečić, nije znao da ga neko snima. Međutim, to je snimak od 80 miuta, a u javnost je izašao samo delić, zbog toga mislim da će se on uzeti u obzir. Mora biti preslušano sve što bi se tamo moglo dovesti do ključnog dokaza- rekao je advokat Toma Fila za Glas javnosti.

Podsetimo, snimak razgovora glumice Danijele Štajnfeld i glumca Branislava Lečića, koji je glumica sa drugim dokazima dostavila tužilaštvu, deo je dužeg razgovora u trajanju od 77 minuta koji je analizirao "Njujork tajms".

Američki list je analizirao kompletan snimak kako bi proverili tvrdnju Branislava Lečića da su oni zapravo uvežbavali dijalog. Nakon analize snimka, "Njujork Tajms" zaključuje da nema indicija da je razgovor sa snimka uvežbavanje dijaloga.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR