Glas Javnosti

Veljko Belivuk i Marko Miljković saslušani pod neviđenim bezbednosnim merama!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, koji se sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu koja se dovodi u vezu sa otmicama, ubistvima, trgovinom drogom i držanjem arsenala oružja, juče su na kratko napustili posebno odeljenje pritvora u kom borave u zgradi Specijalnog suda, kako bi pred tužilaštvom bili saslušani o ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića

Tokom kratkog saslušanja, obojica su izjavila da nisu krivi i da nemaju nikakve veze sa zločinima.

- Njih dvojica praktično nisu napuštala zgradu, jer i jedan i drugi borave u posebnoj pritvorskoj jedinici u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Obojica imaju status takozvanih pritvorenika pod "pojačanim nadzorom i posebnim merama". Tako je bilo i juče, kada su sprovođeni na saslušanje, iako je to samo par spratova iznad mesta na kom provode 24 sata - objašnjava sagovornik.

On otkriva da su i Miljković i Belivuk u grupnim sobama, ali i da su pritvorenici sa kojima dele ćeliju, jedini stanari te ustanove sa kojima se sreću.

- Kada oni idu u redovne, dnevne šetnje, sve se zatvara. Isto je i kada im tri puta mesečno u posete dođu najbliži srodnici. Te takozvane posebne mere, važe i ukoliko idu u kantinu, i znače da kontakt imaju samo sa stražarima i pritvorenicima sa kojima dele ćeliju - objašnjava izvor.

On napominje da se njihovi paketi, kao i oni sami posle poseta, posebno i pretresaju, naročito od kako je u ćeliji Marka Miljkovića nađen mini telefon. Osim toga, prema njegovim navodima, imaju i redovne pretrese i nenajavljene kontrole soba, kako bi se proverilo da i pored maksimalnog obezbeđenja, nisu uspeli da dođu do nedozvoljenih predmeta.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR