Glas Javnosti

VELJINIM POLICAJCIMA NEĆE SUDITI SPECIJALNI SUD: Pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija kriminalne grupe

Hronika
Autor: Glas javnosti

Krivični postupak protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su 4. februara prošle godine pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prebačen je iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Ovaj predmet protiv bivšeg načelnika Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predraga Lajića i inspektor i v.d. šefa odseka za droge Bojana Vasiljevskog je praktično "spušten" na niže tužilaštvo, jer je procenjeno da nije za "organizovani kriminal".

U Prvom osnovmom tužilaštvu kažu da je predmet još u radu, odnosno da još nije doneta odluka o optuženju.


Lajić i Vasiljeski su bili uhapšeni 8. februara 2021. godine, četiri dana nakon akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, i to zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

MUP je tada saopštio da postoje osnovi sumnje da su oni svesno i voljno, površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela.


- Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj - navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da se osumnjiceni terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Oni se sada brane sa slobode.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR