Glas Javnosti

VELIKA ZAPLENA NA HORGOŠU: U 'poršeu' sakrivena roba vrednosti od 20.000 evra (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su zaustavili "porše" u kojem je pronađena i zaplenjena neprijavljena firmirana roba velike vrednosti.

Carinici su 20. februara na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao "porše" danskih registarskih oznaka.

Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije. Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Foto: Uprava Carina

Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije "krcate" novim firmiranim stvarima robnih marki "luj viton", "dior" i "šanel".

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

Foto: Uprava Carina

Napominjemo da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP