Glas Javnosti

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U NIŠU: Uhapšene dve osobe zbog "pranja" novca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca.

U saopštenju MUP-a su naveli da su uhapšeni  I. S. (52) odgovorno lice "Bastun  DOO Leskovac" i "Heavy Stone DOO Leskovac" i P. P. (56) odgovorno lice "Leštak DOO Ugljarevo".


Kako se sumnja, I. S. je tokom prošle i ove godine izvršio prenos više od 4 miliona dinara tako što je neistinitim podacima o vrsti, količini i ceni prodate robe, falsifikovao fakture preduzeću osumnjičenog P. P., kao i vlasniku još jedne preduzetničke radnje protiv kog se vodi postupak, a koji su potom novac sa računa svojih firmi prenosili na račun preduzeća I. S.


I.S. je, kako se sumnja, taj novac podizao, zadržavajući deo za sebe, dok je ostatak vraćao njima.
On se, takođe, sumnjiči da je prošle godine izvršio prenos više od 2,1 milion dinara na račun jedne firme u Nišu za čijim vlasnikom se traga, a koji je taj novac preneo na račun osumnjičenog I. S. 

Potom je I. S. u više navrata podizao novac sa računa, i nakon toga dogovoreni procenat zadržavao za sebe, a ostatak predavao na ruke vlasniku firme iz Niša.
Osumnjičenima I. S. i P. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR