Glas Javnosti

VELIKA PLJAČKA DRŽAVNOG BUDŽETA: Hapšenje u tri grada u Srbiji, koristili kredite za lažne troškove

Hronika
Autor: Glas javnosti

Velika akcija policije odigrala se u Kragujevcu, Topoli i Aranđelovcu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a razlog je otkriće da je 25 osoba oštetilo budžet Srbije lažnim korišćenja državnih kredita.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprava Кragujevac, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a po nalogu Osnovnog tužilaštva u Aranđelovcu, uhapsili su 25 osoba zbog sumnje da su počinile prevare i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i tako oštetile budžet Srbije za više od 41 milion dinara.

U akciji sprovedenoj na teritoriji Кragujevca, Topole i Aranđelovca uhapšeni su S. V. (47), B. M. (26), J. B. (46), M. B. (32) i M. G. (34), osumnjičeni da su izvršili krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, a uhapšeni su G. К. A. (34), Ž. A. (34), I. I. (28), J. A (40), M. M. (50), M. G. (48), M. F. (36), M. I. (27), I. V. (36), kao i I. J. A. (37), J. J. (35), L. S. (28), Č. N. (31), J. M. (64), Đ. J. (36), O. S. (47), P. A. (35), S. I. (33), T. R. (35) i M. V. (62).

Oni se terete da su kao odgovorna lica poljoprivrednih gazdinstava, tokom 2018. i 2019. godine, na osnovu lažne dokumentacije ostvarili pravo na podsticaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za nabavku opreme i mehanizacije, nakon čega im je odobreno i iz budžeta Republike Srbije uplaćeno 41.164.625 dinara, koje su potom nenamenski potrošili, dok su za isti iznos oštetili državni budžet.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR