Glas Javnosti

VELIKA PLJAČKA DRŽAVNOG BUDŽETA: Hapšenje u tri grada u Srbiji, koristili kredite za lažne troškove

Hronika
Autor: Glas javnosti

Velika akcija policije odigrala se u Kragujevcu, Topoli i Aranđelovcu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a razlog je otkriće da je 25 osoba oštetilo budžet Srbije lažnim korišćenja državnih kredita.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprava Кragujevac, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a po nalogu Osnovnog tužilaštva u Aranđelovcu, uhapsili su 25 osoba zbog sumnje da su počinile prevare i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i tako oštetile budžet Srbije za više od 41 milion dinara.

U akciji sprovedenoj na teritoriji Кragujevca, Topole i Aranđelovca uhapšeni su S. V. (47), B. M. (26), J. B. (46), M. B. (32) i M. G. (34), osumnjičeni da su izvršili krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, a uhapšeni su G. К. A. (34), Ž. A. (34), I. I. (28), J. A (40), M. M. (50), M. G. (48), M. F. (36), M. I. (27), I. V. (36), kao i I. J. A. (37), J. J. (35), L. S. (28), Č. N. (31), J. M. (64), Đ. J. (36), O. S. (47), P. A. (35), S. I. (33), T. R. (35) i M. V. (62).

Oni se terete da su kao odgovorna lica poljoprivrednih gazdinstava, tokom 2018. i 2019. godine, na osnovu lažne dokumentacije ostvarili pravo na podsticaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za nabavku opreme i mehanizacije, nakon čega im je odobreno i iz budžeta Republike Srbije uplaćeno 41.164.625 dinara, koje su potom nenamenski potrošili, dok su za isti iznos oštetili državni budžet.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP