Glas Javnosti

VELIKA AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU: Uhapšeno 11 osoba zbog šverca 59 migranata iz Iraka i Sirije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala danas je na području Beograda uhapšeno 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su u periodu od novembra 2023. godine do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata, koji su državljani Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u

Na teritoriji Beograda, uhapšeni su državljani Srbije: N.D., M.T., V.O., D.M., I.S., A.J., T.Đ., Z.N., S.N., P.K. i D.S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz tog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizotori predvodili N.D. i M.T., izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, radi sticanja protipravne imovinske koristi, za iznos, koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu.


(Foto: MUP Srbije)

Ova organizovana kriminalna grupa je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom centru u Tutinu, a potom organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH.

Uz krivičnu prijavu idu kod javnog tužioca

Organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe nakon toga su ostvarenu finansijsku korist delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR